Ανάκληση 459 οχημάτων Volvo XC40 στην Ελλάδα


Οι κάτοχοι του μοντέλου, παραγωγής 2019, καλούνται να επισκεφτούν το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Volvo προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του αυτοκινήτου και να διορθωθεί πιθανή δυσλειτουργία της μίζας.

  • 17/12/2021

H Volvo Car Hellas προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας με την οποία ανακαλεί 459 οχήματα Volvo XC40, παραγωγής 2019, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόβλημα στη μίζα. Πιο συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά τα οχήματα με εύρος πλαισίων 0045002 - 0156816.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν εμφανιστεί στα συγκεκριμένα οχήματα αυτή η δυσλειτουργία, μπορεί να προκαλέσει έναν θόρυβο ή να μην εκκινήσει καθόλου ο κινητήρας. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί αυτό να εμφανιστεί όταν το όχημα βρίσκεται στη φάση start/stop με αποτέλεσμα ο κινητήρας να μην επανεκκινήσει.  

Μέχρι τη στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση δεν είχε προκύψει καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση των κατόχων των οχημάτων (μέσω email ή επιστολής) ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων VOLVO σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ενημέρωση του λογισμικού του οχήματος χωρίς, φυσικά, να προκύπτει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volvo Car Hellas στο 210-6241833.