Το Volvo Concept Recharge δείχνει το επόμενο XC90


Η παρουσίαση του Concept Recharge από τη Volvo δεν ήταν απλώς η δημιουργία ενός ακόμα πρωτότυπου αλλά φανέρωσε τρόπον τινά τη μορφή και τη σχεδιαστική φόρμα που θα έχει η επόμενη γενιά του XC90, η οποία αναμένεται εντός του 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/12/2021

Το Concept Recharge που δημιούργησαν οι άνθρωποι της Volvo είναι ένα μεγάλων διαστάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο SUV το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «SPA 2» («Scalable Product Architecture 2»).

Το πρωτότυπο όχημα υιοθετεί ένα ελκυστικό και πιο λιτό σχεδιαστικό στυλ το οποίο καταδεικνύει και ενισχύει την ταυτότητα των μοντέλων της Volvo και μας φανερώνει τη φόρμα αλλά και τις λεπτομέρειες που θα έχουν τα μελλοντικά οχήματά της παραγωγής τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό τους. 

Πέραν της γενικότητας, μέσω του Concept Recharge η Volvo μάς επιτρέπει να δούμε και τη μορφή που θα έχει η καινούργια γενιά τού XC90, η τέταρτη κατά σειρά στην ως τώρα ιστορία του. Αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς και όπως έχει γίνει γνωστό, θα διατίθεται και σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πέραν αυτών με τεχνολογία Plug-in Hybrid. Το ηλεκτρικό XC90 θα είναι το τρίτο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας μετά το XC40 Recharge Pure και το C40 Recharge.

Στο Concept Recharge διακρίνουμε ότι το ύψος τού καινούργιου μοντέλου θα είναι χαμηλότερο από αυτό της υπάρχουσας γενιάς του και η σχεδιαστική γραμμή του θα είναι πιο λιτή και απλή. Το αμάξωμά του θα παραπέμπει σε αυτό ενός υπερυψωμένου station wagon και το πλάτος του θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, συγκριτικά. 

Η χρήση της πλατφόρμας «SPA 2» θα το κάνει περισσότερο ευρύχωρο για τους επιβάτες του και τις αποσκευές τους και αυτό θα είναι ακόμα πιο εμφανές στην ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου XC90 στην οποία δεν θα υπάρχει το υβριδικής διάταξης σύστημα κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. 

Το νέο μοντέλο θα παραμένει επταθέσιο και, όπως έχει ανακοινωθεί, στο εσωτερικό του θα αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά σε μεγαλύτερο ποσοστό. Τέλος, το ταμπλό του θα είναι σχετικά λιτό, θα υπάρχει η μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη, έγχρωμη οθόνη αφής και το λογισμικό της θα έχει εξελιχθεί από την Google.