Νέο, ηλεκτρικό crossover/SUV από τη Volvo


Η Volvo πρόκειται να δημιουργήσει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover/SUV μοντέλο το οποίο θα είναι μικρότερο από το XC40 Recharge Pure και το C40 Recharge και το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης διετίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/12/2021

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα δημιουργηθεί για να είναι πιο προσιτό στους υποψήφιους αγοραστές και για να ανταγωνίζεται εμπορικά οχήματα όπως η Mercedes-Benz EQA για παράδειγμα. 

Τα στελέχη της σουηδικής εταιρείας θεωρούν ότι αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει ως το 2025. Θυμίζουμε ότι αυτός προβλέπει να είναι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της στο 50% των συνολικών ετήσιων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το καινούργιο crossover/SUV μοντέλο θα είναι το πρώτο της Volvo το οποίο θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα «Sustainable Experience Architecture» («SEA») που έχει δημιουργήσει η Geely Holding και η οποία πρωτοεφαρμόστηκε στη δημιουργία του πρωτότυπου Zeekr 001 (φωτογραφία).

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η ονομασία τού νέου μοντέλου της Volvo η οποία πιθανολογείται να είναι XC20, με δεδομένη την πρακτική ονοματοδοσίας της Volvo. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, την πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιήσει και η Polestar για να δημιουργήσει το δικό της crossover/SUV αντίστοιχων διαστάσεων το οποίο θα εντάσσεται μεταξύ του Polestar 2 και του Polestar 3.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή την ισχύ του καινούργιου Volvo. Πάντως, το νέο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας ενδεχομένως να έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 64 kWh ή 78 kWh και να διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνηση έκδοση.