Ανακοινώθηκε η ονομασία του πρώτου pickup της Kia - Δείτε το εντυπωσιακό video


Το όνομα τού πρώτου pickup της Kia προέρχεται από την περιοχή της Τασμανίας, το νησί νότια της Αυστραλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KIA - www.jasonierace.com, SH PROSHOTS
  • 11/4/2024

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν καιρό για την ονομασία του πρώτου pickup της Kia τελικά επιβεβαιώθηκαν: Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το νέο της μοντέλο, που έρχεται να τα βάλει με τα Ford RangerVolkswagen Amarok και Toyota Hilux, θα ονομάζεται Tasman.

Προέρχεται από την Τασμανία, το νησί νότια της Αυστραλίας, κι όπως καταλαβαίνουμε, η εν λόγω ονομασία προτάθηκε από το αυστραλιανό παράρτημα της Kia.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, το νέο φορτηγάκι των Κορεατών θα είναι διαθέσιμο, εκτός από την τοπική αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αυστραλία, όπως είναι λογικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται τουλάχιστον με δύο πετρελαιοκινητήρες, έναν τετρακύλινδρο 2,2 L κι έναν V6 3,0 L, ενώ δεν αποκλείεται να εφοδιαστεί και με το νέο V6 κινητήρα 3,5 L που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Genesis.

Ένα πρωτότυπο του Tasman εθεάθη να κάνει δοκιμές στη χιονισμένη Σουηδία πριν μερικές εβδομάδες, αποκαλύπτοντας τα πρώτα στοιχεία της εμφάνισής του. 

Η σχεδίαση μοιάζει αρκετά τετραγωνισμένη, τόσο στις δύο άκρες του αμαξώματος, όσο και στο πλάι, όπως για παράδειγμα στους θόλους των τροχών αλλά και την καμπίνα. Στο μπροστινό μέρος, αυτό «αποτυπώνεται» στο επίπεδο καπό και τη μεγάλη μάσκα, στις άκρες της οποίας υπάρχουν κάθετα φώτα ημέρας.

Δείτε το πρώτο teaser και την αποκάλυψη της ονομασίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «αποκαλυπτικό» KIA EV9 GT μπήκε στο Nurburgring για γρήγορους γύρους (photos)

KIA EV9 - Οδηγούμε το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Το νέο KIA EV6 «ποζάρει» δίπλα στο τρέχον μοντέλο - Δείτε τις διαφορές (photos)