Το νέο KIA EV6 «ποζάρει» δίπλα στο τρέχον μοντέλο - Δείτε τις διαφορές (photos)


Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της facelift έκδοσης του KIA EV6 να φορτίζει δίπλα στο υπάρχον μοντέλο και οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 22/3/2024

Το KIA EV6, που αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ευρώπη, παρουσιάστηκε (αρχικά μέσω φωτογραφιών) τον Μάρτιο του 2021 και πλέον είναι μια καλή χρονική στιγμή για να ανανεωθεί.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της facelift έκδοσής του σε χιονισμένες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, μαζί με μια σειρά από άλλα οχήματα της Κορεατικής φίρμας. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν δίπλα σε ένα τρέχον μοντέλο, κατά τη διάρκεια φόρτισης και οι πρώτες συγκρίσεις ήταν εφικτές.

Παρά την ύπαρξη του έντονου καμουφλάζ με τον συγκεκριμένο τύπο που χαρακτηρίζει παραδοσιακά τα πρωτότυπα της KIA, τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν. Όπως αναμενόταν, το εμπρός τμήμα θα είναι εντελώς νέο, με τα καινούρια τριγωνικά φωτιστικά σώματα τοποθετημένα χαμηλότερα σε σχέση με το υπάρχον EV6.

Ως αποτέλεσμα, θα υπάρχει διαφορετική σχεδίαση της μάσκας αλλά και του εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει τροποποιημένη εισαγωγή αέρα. Ανάλογες τροποποιήσεις θα εμφανιστούν και στην άλλη πλευρά του αμαξώματος, με νέα φωτιστικά σώματα και αναβαθμισμένο προφυλακτήρα.

Οι συνεργάτες μας δεν μπόρεσαν να τραβήξουν φωτογραφία από το εσωτερικό, αλλά αναμένονται και εκεί αναβαθμίσεις, με την τοποθέτηση του προηγμένου συστήματος infotainment ccNC (connected car Navigation Cockpit), που διαθέτει περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας και πιο διαισθητική εμπειρία χρήστη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η KIA να εξοπλίσει το νέο EV6 με μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας από την 77,4 kWh της τρέχουσας έκδοσης (διατίθεται και με 58 kWh). Πιθανότατα θα είναι 84 kWh, εξασφαλίζοντας στο SUV μεγαλύτερη αυτονομία.

Η παρουσίαση του νέου KIA EV6 αναμένεται εντός του 2024, ώστε να φτάσει στις εκθέσεις αυτοκινήτων το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

KIA K4: Αποκάλυψη για το νέο sedan με τη «διαφορετική» φιλοσοφία σχεδίασης (photos)

Έτσι θα μοιάζει το νέο KIA Sportage (photos)

KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)