Ανακοινώθηκε η τιμή του Toyota Hilux GR SPORT στην Ελλάδα


Η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού pick-up είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τιμή και εξοπλισμό.

  • 29/4/2022

Η κορυφαία εκδοχή του pick-up της Toyota είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του μοντέλου. Πρόκειται φυσικά για το πιο σπορ αλλά και το πιο υψηλά τοποθετημένο τιμολογιακά μοντέλο της σειράς, διαθέσιμο αποκλειστικά με διπλή καμπίνα.

Στην «καρδιά» του Toyota Hilux GR SPORT βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 2.8 λίτρων που αποδίδει 204 PS και 500 Nm ροπής  και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 10.7 sec. ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 175 km/h.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για την ανασχεδιασμένη μάσκα η οποία έχει… επιστρέψει  στη δεκαετία του ’80 και αντί για το σήμα της Toyota συναντάμε ολογράφως της ονομασία της ιαπωνικής φίρμας.

Οι ζάντες αλουμινίου τους είναι 17 ιντσών και «φοράνε» all terrain ελαστικά ενώ εμφανείς είναι και οι GR αναφορές στο μπροστά μέρος, στο πίσω και στο εσωτερικό. Μέσα στην καμπίνα είναι εμφανής η προσπάθεια της Toyota να προσθέσει πόντους πολυτέλειας συνδυάζοντας σουέτ αλλά και δερμάτινες επενδύσεις ενώ έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία κομμάτια που... θυμίζουν ανθρακόνημα.

Οδηγικά η Toyota ισχυρίζεται πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο σύστημα ανάρτησης  ενώ τα φύλλα σούστας στον πίσω άξονα έχουν αναθεωρηθεί ώστε να αποσβένουν στο μέγιστο βαθμό τα «πηδηματάκια» στις ανώμαλες διαδρομές.

Η τιμή του Toyota Hilux GR SPORT έχει οριστεί στις 50.060€ με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό του πίσω άξονα, 7 αερόσακους, οθόνη συστήματος πολυμέσως με διαγώνιο 8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, κ.α.