Ανανεωμένο και αποκλειστικά Hybrid το Jeep Wrangler στην Ευρώπη


Μετά την διάθεσή του στην αμερικανική αγορά η υβριδική έκδοση του Wrangler καταφτάνει ανανεωμένη και στην Ευρώπη, με την Jeep να αποδεικνύει στην πράξη πως οι βόλτες στην εξοχή μπορεί να είναι απολαυστικές και ταυτόχρονα φιλικές προς το περιβάλλον

  • 7/12/2021

Η υβριδική έκδοση του σκληροτράχηλου Wrangler θα είναι πλέον η μόνη διαθέσιμη επιλογή για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου στην προσπάθεια της Jeep να συμβαδίσει με τους ολοένα και αυστηρότερους περιορισμούς σχετικά με τις εκπομπές CO2, κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πετύχει με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου. Την ίδια στιγμή αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέση η εταιρία και την θέλει μέχρι το 2025 το 70% των οχημάτων που κατασκευάζει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Από εκεί και πέρα η υβριδική έκδοση συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 2.0 L. με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 375 PS και συνεργάζονται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενική εκπομπή ρύπων για έως και 50km, πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατασκευαστής. Παρά τις υψηλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,4 sec), το Wrangler 4xe στην υβριδική λειτουργία απαιτεί μόλις 3,5 L. καυσίμου ανά 100 km, ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2.

Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι αγοραστές θα βρεθούν μπροστά από μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχουν προστεθεί το αυτόματο σύστημα προβολέων, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και το προσαρμοζόμενο cruise control, ενώ στις προεραιτικές επιλογές έχει προστεθεί το επαναστατικό παρμπίζ Gorrilla Glass  που προσφέρει επιπλέον προστασία στις δύσκολες συνθήκες που θα συναντήσει ο οδηγός κατά την διάρκεια των εξορμήσεων στη φύση.

Αναφορικά με το τεχνολογικό κομμάτι έχουμε το σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 8,4 ιντσών που προσφέρει προηγμένη δυνατότητα συνδεσιμότητας αλλά και μια σειρά υπηρεσιών σχεδιασμένες για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Αυτές περιλαμβάνουν και τον έλεγχο λειτουργιών του οχήματος μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο όπου ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών όπως η διαδικασία φόρτισης, ο έλεγχος της κατάστασης του οχήματος και ο εντοπισμός του σε περίπτωση κλοπής.

Την ίδια στιγμή έρχεται να προστεθεί μια σειρά νέων χρωματισμών στους οποίους συγκαταλέγονται οι “special” επιλογές Tuscadero και Cobi, με την δεύτερη να είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι. Νέα προσθήκη είναι και η νέα οροφή Sunrider Flip Top που προσφέρει στους επιβάτες της μπροστινής σειράς καθισμάτων άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να επηρεάζει την τοποθέτηση μπαρών οροφής.

Αυτή τη στιγμή το Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe  είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Σερβία και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.