Ανανέωση ουσίας για το Nissan Navara


Οι βελτιώσεις στο ανανεωμένο και δημοφιλές pickup αφορούν τόσο στον αισθητικό και λειτουργικό τομέα όσο και στα μηχανικά μέρη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2019

Σε ένα «εργαλείο» όπως είναι το Nissan Navara οι αισθητικές αλλαγές στο πλαίσιο ενός facelift (π.χ. επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, φώτα, τροχοί 17’’ & 18’’) προφανώς και περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές στα σημεία του ταμπλό όταν η σημαντικότερη αφορά στη νέα οθόνη 8’’ και στο νέο σύστημα πολυμέσων με διευρυμένη συνδεσιμότητα.

Από εκεί και πέρα οι βελτιώσεις αφορούν στα μηχανικά μέρη. Ο βασικός diesel των 2,3 λίτρων δεν έχει αλλάξει σε ισχύ (στους 163 PS και 190 PS) αλλά έχει αναβαθμιστεί με διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης και αύξηση της ροπής κατά 22 Nm (στα 452). Επίσης και οι δύο εκδόσεις είναι σύμφωνες με την προδιαγραφή Euro 6d-Temp.

Νέο είναι και το χειροκίνητο κιβώτιο με 6 μακρύτερες σε κλιμάκωσε σχέσεις όταν οι διαδρομές του επιλογέα έχουν μικρύνει για καλύτερη αίσθηση. Σε όλες τις εκδόσεις υπάρχουν πλέον πίσω δισκόφρενα με τα μπροστινά να έχουν μεγαλώσει σε διάμετρο και να προσφέρουν 40% αυξημένη δύναμη πέδησης. Το ωφέλιμο φορτίο έχει αυξηθεί κατά 45 kg όταν η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει διευρυνθεί κατά 25 mm.