Ανάρπαστη! Η Lamborghini Revuelto ξεπούλησε για τα επόμενα δύο χρόνια


Η Lamborghini Revuelto δεν αποθαρρύνει με το υψηλό κόστος της και έχει ήδη ξεπουλήσει για τις επόμενες δύο χρονιές.

  • ΦΩΤΟ: Lamborghini
  • 28/7/2023

Η Lamborghini Revuelto έρχεται στην γκάμα της ιταλικής φίρμας να αντικαταστήσει την απερχόμενη Aventador, που στην περίοδο που βρισκόταν στην παραγωγή κατάφερε να πουλήσει 11.000 αντίτυπα.

Η υβριδική διάδοχος φαίνεται πως βαδίζει στα χνάρια της, καθώς μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να γεμίσει τα βιβλία των παραγγελιών για τα επόμενα δύο χρόνια.

Κι όλα αυτά θα κατασκευαστούν από ανθρώπινα χέρια, ή έστω υπό επίβλεψη ανθρώπων, όπου επεμβαίνει το σύστημα COBOTS (δηλαδή συνεργαζόμενα ρομπότ) που διεκπεραιώνουν επαναλαμβανόμενες διεργασίες.

Βάση της Revuelto είναι ο ολοκαίνουριος, ελαφρύτερος ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 L, που έχει περιστραφεί κατά 180 μοίρες σε σχέση με τον «προκάτοχό» του. Αποδίδει 825 PS στις 9.250 rpm και 725Nm στις 6.750 rpm και «ενισχύεται» από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο στον εμπρός άξονα (έκαστος αποδίδει 350 Nm ροπής), ο τρίτος στον πίσω, τον οποίο μπορεί να κινεί ανεξάρτητα από τον V12.

Έτσι, εξασφαλίζεται η τετρακίνηση ακόμα και σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, με τη συνδυαστική ισχύς του κινητήριου συνόλου να φτάνει τα 1.015 PS. Ασύλληπτο νούμερο, που… συρρικνώνεται σε μόλις 180 PS για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, σαν EV, μέσα στην πόλη, με ένα από 13 διαθέσιμα drive modes.

Τέλος, η μπαταρία είναι μικρή, ελαφριά και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 3,8 kWh. Η φόρτισή της πραγματοποιείται εύκολα σε οικιακή πρίζα, ενώ μπορεί να φορτιστεί, εκτός από την αναγεννητική πέδηση, απευθείας και από τον V12 σε μόλις 6 λεπτά.