Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτροκίνητο Honda e


Τις πρώτες παραγγελίες για το ηλεκτροκίνητο Honda e δέχεται η ιαπωνική φίρμα σε επιλεγμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/5/2019

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα πρώτα Honda e που πρόκειται να περάσουν στη γραμμή παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας έχουν οι κάτοικοι επιλεγμένων χωρών της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η διαδικτυακή πλατφόρμα προπαραγγελιών “άνοιξε” για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλία και της Νορβηγίας, οι οποίοι χρειαστεί να περιμένουν έως και την άνοιξη του 2020 όταν και θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Honda.

To Honda e, η πρωτότυπη έκδοση του οποίου αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης,θα ακολουθήσουν και άλλες ηλεκτροκίνητες προτάσεις καθώς η ιαπωνική φίρμα έχει δεσμευθεί ότι έως και το 2025 όλα τα μοντέλα που θα προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Σε ό,τι αφορά στις προδιαγραφές του Honda e, αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι θα διαθέτει αυτονομία 200 χιλιομέτρων, ενώ θα προσφέρει και την δυνατότητα ανάκτησης του 80% της χωρητικότητας των μπαταριών του σε μόλις 30 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, η Honda δέχθηκε περισσότερες από 25.000 αιτήσεις ενδιαφέροντος.