Ανοίξτε τα ηχεία: Ένας 27λιτρος κινητήρας τανκ «ουρλιάζει» στο δυναμόμετρο! (video)


Ένα χρόνο μετά τη δοκιμαστική λειτουργία του, ήρθε η ώρα για τον V12 27λιτρο κινητήρα τεθωρακισμένου οχήματος να «τεστάρει» την αντοχή του δυναμόμετρου!

  • 2/9/2022

Θυμάστε τον θηριώδη 27λιτρο κινητήρα τανκ που είχε «φορεθεί» σε ένα σασί αυτοκινήτου που έμοιαζε με FordCrownVictoria και πριν από ένα χρόνο μπήκε σε λειτουργία;

Πλέον, ήρθε η σειρά να βρει τη θέση του στο δυναμόμετρο, προκειμένου να μπορέσει να «βρυχηθεί» με όλη του τη δύναμη και να μετρηθούν οι επιδόσεις του. Εντάξει, όπως καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να είναι πλήρως εφικτό, καθώς θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο δυναμόμετρο.

Ο Daniel Werner ήταν ο εμπνευστής της ιδέας δημιουργίας αυτού του… εντυπωσιακού «παντρέματος», που το ονόμασε Meteor Interceptor. «Φορά» έναν V12 κινητήρα Rolls-Royce27,0 L, που είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε τεθωρακισμένο όχημα και κανονικά αποδίδει ισχύ 659 PS και ροπή 1.996 Nm.

Ωστόσο, για τον Werner αυτές οι επιδόσεις δεν ήταν αρκετές. Ετσι στον κινητήρα τοποθετήθηκαν δύο turboBorg-Warner S500 SX με στόχο η ιπποδύναμή του να εκτοξευθεί στα 2.536 PS και η ροπή να αγγίξει τα 5.160 NM μόλις στις 3.400 rpm.

«Το πρόβλημα ήταν ότι με την 3η σχέση το κιβώτιο, η ταχύτητα ήταν απίστευτα μεγάλη. Αντίθετα, στη 2η σχέση, η ροπή ήταν τεράστια», ανέφερε ο Werner, περιγράφοντας κάποια από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο δυναμόμετρο.

Ποιος νοιάζεται όμως; Απλά ακούστε τον θηριώδη κινητήρα 27,0 L να «τα δίνει όλα»!