Ανθρακονημάτινη οροφή “προβάρει” το Mazda MX-5


Τη σκέψη της Mazda να προσθέσει μια σκληρή, αφαιρούμενη οροφή στον κατάλογο εξοπλισμού του MX-5 αναδεικνύει η παρουσία μιας εκκεντρικής, σχεδιαστικά, έκδοσης στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο.

  • 20/12/2018

Το ενδεχόμενο προσθήκης μιας σειράς εξοπλιστικών στοιχείων που αναβαθμίζουν το παρουσιαστικό του μέχρι σήμερα γνωστού MX-5 εξετάζει η Mazda. Η ιαπωνική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου μια πρωτότυπη έκδοση του δημοφιλούς roadster, η οποία θα φέρει -μεταξύ άλλων- μια ανθρακονημάτινη, αφαιρούμενη οροφή.

Οι σφυρήλατες ζάντες μεγέθους 16 ιντσών της RAYS, τα εξίσου... επιθετικά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα μπάκετ καθίσματα της Recaro, τα αλουμινένια πεντάλ, το αναβαθμισμένο φίλτρο αέρα και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, συνθέτουν μια άκρως εντυπωσιακή έκδοση του Mazda MX-5, την οποία θα πλαισιώσει το αγωνιστικών προδιαγραφών MX-5 Cup.

Ωστόσο, το ίδιο μονοπάτι με το MX-5 πρόκειται να ακολουθήσουν δύο ακόμα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Τόσο το Mazda 3 όσο και το CX-5 θα συμμετάσχουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, δίνοντας προτεραιότητας στις εξοπλιστικές αναβαθμίσεις των εκδόσεων Custom Style.

Μένει να αποδειχθεί αν η Mazda είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τον κατάλογο εξοπλισμού των δημοφιλέστερων μοντέλων της με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το αντικείμενο εργασίας ενός βελτιωτικού οίκου.