Απίστευτη πρόταση: Τρέιλερ-γεννήτρια η λύση στην αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (Video)


ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΟΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΩΣΤΟΣΟ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EV TENTER ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ, ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/2/2020

Σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, το άγχος εάν θα φτάσει η ενέργεια των μπαταριών μέχρι να τον προορισμό ή εάν θα βρεθεί έγκαιρα σταθμός φόρτισης ακόμα είναι σημαντικός παράγοντας. Επίσης, ακόμα και εάν υπάρχει η δυνατότητα εύκολης φόρτισης, πιθανόν να μην υπάρχει διαθέσιμος χρόνος από τον οδηγό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπό αυτό το πλαίσιο, οι υπεύθυνοι της νεοφυούς εταιρείας EV Tenter σκέφτηκαν τη λύση να υπάρχει εξωτερική βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησαν ένα ηλεκτροκίνητο τρέιλερ το οποίο προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο και είναι αυτό που δίνει κίνηση στο όχημα όταν δεν επαρκεί η ενέργεια των μπαταριών του.

Όπως δήλωσε ο κ. Jean-Baptiste Segard, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, το τρέιλερ διαθέτει μπαταρία 60 kWh και ο οδηγός μπορεί να το ενοικιάσει με μέγιστο κόστος 34 ευρώ για να συνεχίσει το ταξίδι μέχρι τον προορισμό του. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει κατασκευάσει 20 από αυτά τα οποία τοποθετεί σε δημόσια μέρη και τα οποία χρησιμοποιούνται από οδηγούς των Renault Ζοe και Kangoo E.V.

Ο κ. Segard ανακοίνωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi όσιο και με τον Όμιλο PSA για περαιτέρω συνεργασία. Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν κοτσαδόρο και την κατάλληλη ηλεκτρολογική υποδοχή για την προσαρμογή του τρέιλερ. Όμως, αυτό αναμένεται να αλλάξει από το 2022 και έπειτα.