Απίστευτο! Πάρκαρε νόμιμα το αυτοκίνητό του και όταν επέστρεψε είχε «ξεφυτρώσει» θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ


Όταν ο οδηγός πάρκαρε το Opel Corsa δεν υπήρχε πινακίδα να του το απαγορεύει. Όμως, μετά από λίγες μέρες τα δεδομένα άλλαξαν.

  • 21/6/2023

Το πρόβλημα με τους οδηγούς που αποφασίζουν με το «έτσι θέλω» να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ είναι υπαρκτό και αφορά αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Ο άνδρας που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ασυνείδητων οδηγών, όμως όταν ένα ωραίο πρωί πλησίασε το αυτοκίνητό του είδε στο παρμπρίζ κλήση για στάθμευση σε θέση που προορίζεται για ΑΜΕΑ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.... Όταν ο Ισπανός Bernardo Carrión αποφάσισε να παρκάρει το Opel Corsa της θείας του στο συγκεκριμένο σημείο, δεν υπήρχε πινακίδα να του το απαγορεύει. Για αρκετές ημέρες δεν χρειάστηκε να το μετακινήσει και είχε την εντύπωση ότι δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο αφού είχε επιλέξει ένα νόμιμο σημείο στάθμευσης.

Όταν όμως μετά από οκτώ μέρες πήγε να πάρει το αυτοκίνητο διαπίστωσε ότι πάνω στο οδόστρωμα είχε εμφανιστεί ένα σήμα που όριζε τη συγκεκριμένη θέση στάθμευσης για χρήση αποκλειστικά από ΑΜΕΑ.

Το σήμα είχε ζωγραφιστεί με το αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο, ενώ από τις φωτογραφίες που ανέβασε ο οδηγός στα social media φαίνεται ότι το συνεργείο που έκανε την εργασία δεν ήταν προσεκτικό και ζωγράφισε μέρος των ελαστικών. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις επόμενες ημέρες η τροχαία πλησίασε το αυτοκίνητο και έκοψε κλήση επειδή θεώρησε ότι ο Carrión είχε παρκάρει σε θέση για ΑΜΕΑ.

Ο οδηγός μάζεψε όλα τα στοιχεία, μέχρι και φωτογραφίες από το Google Maps που δείχνουν ότι η θέση δεν ήταν για ΑΜΕΑ όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του, και επικοινώνησε με την τροχαία ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ, το οποίο μειώνεται στα 100 ευρώ αν ο παραβάτης πληρώσει άμεσα.

Αμέσως κατάθεσε ένσταση και πλέον περιμένει την απόφαση των αρχών για το αν πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο ή όχι. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως αν η ένστασή του δεν γίνει δεκτή θα κληθεί να πληρώσει τα 200 ευρώ και όχι το μειωμένο πρόστιμο.