H Bugatti Chiron έσπασε το φράγμα των 490 km/h!(video)


Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα το νέο ρεκόρ της Chiron που αντιστοιχεί στην ασύλληπτη μέγιστη τελική των 490,484 km/h!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2019

Το ρεκόρ σημειώθηκε στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien στην Γερμανία με μια πρωτότυπη Chiron Sport που δεν διαφέρει από εκείνη της παραγωγής. Το κοντέρ άγγιξε τα 490,483 km/h αποτελώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που καταρρίπτει τα προηγούμενα των SSC (2007), Hennessey (2013) και Koenigsegg (2017).

"Τι ρεκόρ! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που έχει ξεπεράσει ταχύτητες πάνω από 300 μίλια την ώρα, είναι ένα ορόσημο στην ιστορία του αυτοκινήτου και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τον οδηγό Andy Wallace για αυτή την εξαιρετική απόδοση", δηλώνει ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti.

Η "πρωτότυπη" Chiron κοντά στις προδιαγραφές της Super Sport είναι 25 cm μακρύτερη ενώ έχει και άλλες διαφορές (σε συνεργασία με την Dallara και την Michelin), όπως η νέα πίσω σταθερή πτέρυγα με το μικρότερο downforce για υψηλότερη τελική.

Στο εσωτερικό αντί του καθίσματος συνοδηγού υπάρχει ένα σύνολο από ηλεκτρονικά, ενώ έχουν αφαιρεθεί οτιδήποτε παραπανήσια σε βάρος, όπως αναφέρει το Top Gear. Δεν υπάρχουν αναφορές για αλλαγές στον quad-turbo W16 κινητήρα των 8,0 lt, αλλά εικάζεται πως θα είναι αυτός της ΕΒ110 με ισχύ κοντά στα 1.600 άλογα.