Από τη Mazda το νέο Toyota Yaris (;)


Πληροφορίες που θέλουν την Toyota να “χτίζει” την επόμενη γενιά του Yaris αξιοποιώντας το πλαίσιο και αρκετά από τα μηχανικά μέρη του Mazda 2.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/1/2019

Το ενδεχόμενο... συμπαραγωγής του πεντάθυρου Toyota Yaris με το Mazda 2 εξετάζουν οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης τους στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Ήδη οι τετράθυρες εκδόσεις των δύο αυτοκινήτων κατασκευάζονται στην ίδια μονάδα παραγωγής στο Μεξικό, απ’ όπου και προσφέρονται στις αγορές της αμερικανικής ηπείρου, γεγονός που αυξάνει και μάλιστα σημαντικά τις πιθανότητες να ακολουθηθεί το ίδιο “μοντέλο” και στην περίπτωση του πεντάθυρου Yaris.

Aν αυτό συμβεί τότε η επόμενη γενιά του πεντάθυρου Yaris πρόκειται να βασιστεί πάνω στο υπάρχον Mazda 2, υιοθετώντας όχι μόνο το πλαίσιο αλλά και αρκετές από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του ιαπωνικού supermini.

Επίσης, μένει να αποδειχθεί αν το νέο πεντάθυρο Toyota Yaris θα έχει την ίδια μορφή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ή αν η ευρωπαϊκή εκδοχή του θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, αποτελώντας ένα ξεχωριστό “τέκνο” της ιαπωνικής φίρμας.