Από την Daihatsu το μικρότερο pickup του πλανήτη


Σε μια κατηγορία που το μέγεθος μετράει, η Daihatsu καταθέτει τη δική της πρόταση αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε μέχρι σήμερα τα σκληροτράχηλα pickup.

  • 21/1/2021

H ιαπωνική αγορά ως γνωστόν αποτελεί το βασίλειο των αυτοκινήτων πόλης, με τα περίφημα kei cars να αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους.

Και όπως κάθε κατηγορία, έτσι και εκείνη των λιλιπούτειων kei cars έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές. Ανάμεσα σε αυτούς και η Daihatsu, η οποία έχει αποκτήσει μια σπάνια ειδίκευση στην κατασκευή αυτοκινήτωντσέπης.

Μιλώντας, λοιπόν, για την Daihatsu και τα αυτοκίνητα τσέπης που διαθέτει στην γκάμα της, η παρουσία ενός pickup στην παλέτα της μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε pickup αλλά το μικρότερο σε διαστάσειςpickup που έχει βρεθεί ποτέ στη γραμμή παραγωγής.

O λόγος για το Daihatsu Hijet το οποίο παράχθηκε από την ιαπωνική φίρμα το 2013, όντας εφοδιασμένο με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας660 κ.εκ., αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Παρά το μήκος των 3,38 μέτρων το Hijet διέθετε και πίσω σειρά καθισμάτων όπως άλλωστε και ανοιχτό χώρο φόρτωσης, όπως κάθε διπλοκάμπινοpickup.

Αν και το Daihatsu Hijet έκτισε την καριέρα του στην Ιαπωνία, υπήρξαν αυτοκίνητα που διατέθηκαν και εκτός ιαπωνικών συνόρων, φτάνοντας έως και την αμερικανική αγορά.

Εκεί εντοπίστηκε το λευκό pickup της Daihatsu, το οποίο με 29.000 μίλια στο οδόμετρό του πωλείται έναντι 17.900 δολαρίων, εξαργυρώνοντας και με το παραπάνω τη διαφορετικότητά του.  

Διαβάστε ακόμα:

Ποια μοντέλα της Daihatsu κατασκευάζονταν στη Θήβα;

Τέλος το VW Golf από τις ΗΠΑ