Από την Κίνα ο ηλεκτροκίνητος κλώνος της BMW X7, δεν κοστίζει ούτε τα μισά!


Οι Κινέζοι έκαναν και πάλι το θαύμα τους δημιουργώντας τον ηλεκτροκίνητο κλώνο της BMW X7.

  • 10/6/2020

Την ίδια στιγμή που οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει από την Tesla στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, οι Κινέζοι δρουν ανενόχλητοι πλημυρίζοντας την τοπική αγορά με δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα.

Εκείνο που τράβηξε τη δική μας προσοχή είναι ένα επιβλητικό σε διαστάσεις SUV της Hongqi, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ο ηλεκτροκίνητος κλώνος της γνωστής σε εμάς BMW X7.

Σύμφωνα με την κινεζική φίρμα, η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου E115 θα φτάνει σε μήκος τα 5,16 μέτρα, ενώ το πλάτος της θα αγγίζει τα 2,0 μέτρα. Εξίσου εντυπωσιακό ως αριθμητικό μέγεθος είναι και το μεταξόνιο των 3,0 μέτρων, υποδηλώνοντας την προτίμηση των Κινέζων στα επιβλητικά τετράτροχα.

Για την κίνηση του κινεζικού SUV θα φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος θα κινείς τους μπροστινούς τροχούς αποδίδοντας 215 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ ο δεύτερος θα μεταφέρει στον πίσω άξονα τους 295 ίππους και τα 420 Nm ροπής.

Συνδυαστικά το κινεζικό SUV θα αποδίδει 510 ίππους και 770 Nm ροπής, αντλώντας την απαραίτητη ενέργεια για την κίνησή του από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 92,4 kWh.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, αυτή αναμένεται να ξεκινά από τα περίπου 58.000 ευρώ.  

Διαβάστε επίσης:

Με 306 ίππους η plug-in υβριδική έκδοση του Toyota RAV4