Απογοητεύει η πραγματική αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan


ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ PORSCHE ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ PORSCHE TAYCAN Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 323 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Χειρότερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η επίδοση της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan σε επίπεδο αυτονομίας μετά τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (EPA).

O EPA πραγματοποίησε δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες καταλήγοντας ότι η αυτονομία της Porsche Taycan Τurbo S δεν είναι μεγαλύτερη των 323 χιλιομέτρων.

Η αντίδραση της Porsche ήταν άμεση, καθώς απευθύνθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία μετρήσεων η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω έκδοση του ηλεκτροκίνητου sportscar μπορεί να διανύσει 442 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Να θυμίσουμε ότι βάσει του προτύπου Worldwide Harmonized Light Vehicle Testing Procedure (WLTP), το οποίο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η αυτονομία της Porsche Taycan Turbo S φτάνει τα 450 χιλιόμετρα, ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό ότι η απόκλιση ανάμεσα στις μετρήσεις των κατασκευαστών και την πραγματικότητα είναι μεγάλη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ηλεκτροκίνητη πρόταση απόδοσης 761 ίππων.