Αποκαλύφθηκε και γοητεύει το Nissan Magnite


Το νέο αστικών διαστάσεων SUV της Nissan είναι γεγονός, γοητεύοντας με την ελκυστική εμφάνισή του αλλά και με τις γήινες πλην ανταγωνιστικές προδιαγραφές του.

  • 21/10/2020

Μετά το Nissan Juke, η ιαπωνική φίρμα έρχεται να προσθέσει στην γκάμα της ένα ακόμα αστικών προδιαγραφών SUV, το οποίο και θα ξεκινήσει την καριέρα του από τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο λόγος για το Nissan Magnite το οποίο σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην Ιαπωνία, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο του την κατάκτηση αγορών, όπως αυτή της Ινδίας.

Το Nissan Magnite δεν ξεπερνά σε μήκος τα 4 μέτρα, διαθέτοντας παρ’ όλα αυτά τους απαραίτητους χώρους για τη φιλοξενία μιας τετραμελούς οικογένειας.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος προσδίδει επιπλέον δυναμική σε ένα σύνολο που δείχνει αν μη τι άλλο ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED είναι εκείνα που ξεχωρίζουν στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, πλαισιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κεντρική εισαγωγή αέρα τραπεζοειδούς σχήματος.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρικά τοποθετημένη αφής, η οποία φτάνει σε μέγεθος τις 8 ίντσες και υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- τη λειτουργία των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και των περιφερειακών καμερών.

Το Nissan Magnite τροφοδοτείται από έναν ολοκαίνουργιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,0 λίτρου, που είναι ένας από τους πιο ισχυρούς στην κατηγορία. Φτιαγμένο για αστικές περιπέτειες, το Nissan Magnite διαθέτει 205 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, τεχνολογία Hill Start Assist, ένθετα ασημί χρώματος στον εμπρός αλλά και στον πίσω προφυλακτήρα, καθώς και λειτουργικές ράγες οροφής.

Το Nissan Magnite έχει δοκιμαστεί στην πίστα δοκιμών και εξέλιξης της Nissan στο Tochigi  της Ιαπωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο μοντέλο  μπορεί να χειριστεί τις δυσκολίες οποιουδήποτε δρόμου. Στην ίδια πίστα έχουν δώσει “διαπιστευτήρια” οχήματα όπως το Nissan GT-R, αλλά και το επερχόμενο crossover EV Nissan Ariya.

Διαβάστε ακόμα:

Πεντάστερο σε ασφάλεια το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.3 (βίντεο)