Αποκαλύφθηκε το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring


Μια σαφή εικόνα για το παρουσιαστικό του Dacia Spring μάς δίνουν οι πρώτες εικόνες του προσιτού ηλεκτροκίνητου crossover που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο.

  • 15/7/2020

Πολύ κοντά στις σχεδιαστικές προδιαγραφές της πρωτότυπης εκδοχής του πρόκειται  να κινηθεί η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Dacia, η οποία  ταυτόχρονα θα αποτελέσει και την πλέον προσιτή της ελληνικής αγοράς.

Το Dacia Spring, το οποίο προσφέρεται ήδη με τα σήματα της Renault στην κινεζική αγορά, θα αποτελέσει ένα ηλεκτροκίνητο crossover πόλης με μήκος που δεν θα ξεπερνά τα 3,8 μέτρα και προδιαγραφές που θα εστιάζουν στην αστική αποστολή του.

Με χώρο αποσκευών 300 λίτρων και επαρκείς χώρους για τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του, το Dacia Spring θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην γκάμα της ρουμανικής φίρμας, από την οποία λείπουν για την ώρα οι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων επιλογές.   

Μιλώντας για το ηλεκτροκίνητο υπόβαθρο του αυτοκινήτου, ο ηλεκτροκινητήρας δεν αναμένεται να υπερβαίνει σε ισχύ τους 70 ίππους γεγονός που θα επιτρέψει στο «μικρό» crossover να επιτύχει καλύτερες τιμές ως προς τη μέγιστη αυτονομία κίνησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και θεωρώντας δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου θα φέρει πλήθος αναβαθμίσεων σε σχέση με την κινεζικής, το Dacia Spring θα μπορεί  να διανύει μια απόσταση 200-250 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Αν  και είναι νωρίς ώστε να  γίνει μια ασφαλής πρόβλεψη για την τιμή του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας ότι το κινεζικό Renault K-ZE προσφέρεται έναντι 8.000 ευρώ, το Dacia Spring δεν θα δυσκολευτεί να κατακτήσει τον τίτλο του πιο προσιτού ηλεκτρικού οχήματος της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν η τιμή του αγγίξει τα 15.000 ευρώ -κάτι που θα εξαρτηθεί από τη χωρητικότητα των μπαταριών που θα επιλέξει η Dacia να τοποθετήσει- το Spring θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Περισσότερα για το Dacia Spring αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες μιας και το εμπορικό του λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το 2021.