Αποκάλυψη για την νέα Maserati MC20 Cabrio


Η Maserati μας έδειξε τις πρώτες φωτογραφίες της καμουφλαρισμένης νέας MC20 Cabrio που θα έρθει να συμπληρώσει την κουπέ στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας.

  • 22/12/2021

Η Maserati  δίνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα φωτογραφίες της επερχόμενης MC20 Cabrio, καλλυμένη με αρκετό καμουφλάζ, το οποίο συμπτωματικά απεικονίζει… σύννεφα, αφού σύμφωνα με την ιταλική εταιρία «πρόκειται για ένα κάμπριο με θέα τον ανοιχτό ουρανό».

Όπως και η MC20 Coupe, το αμάξωμα της MC20 Cabrio είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και συνθετικά υλικά, ένα μείγμα που η Maserati  δηλώνει ότι είναι το ιδανικό για όλες τις παραλλαγές που θα έρθουν στη γκάμα της MC20, όπως την ήδη υπάρχουσα Coupe και στο μέλλον την αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Η Maserati είναι ακόμα απασχολημένη με την εξέλιξη της Cabrio παραλλαγής του σπορ μοντέλου της και αποσαφηνίζει πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι σε πρωτότυπο στάδιο. Προς το παρόν, η ιταλική εταιρεία δεν έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πίσω μέρος, ενώ όπως φαίνεται από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν η νέα MC20 Cabrio θα επιλέξει τη λύση της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής και όχι μία υφασμάτινη.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ιταλικού μοντέλου δεν αναμένονται πολλές αλλαγές σε σχέση με την MC20 Coupe. Κινητήριο σύνολο θα είναι ο twin-turbo "Nettuno" V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών και απόδοση 630 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και ροπή 730 Nm, από τις 3.000 έως και τις 5.000 σ.α.λ. και θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Η νέα MC20 Cabrio θα κατασκευάζεται μαζί με την MC20 Coupe στο εργοστάσιο της Mόντενα.