Maserati MC20: Στα άδυτα της γραμμής παραγωγής (Video)


Πως κατασκευάζεται ένα εξωτικό supercar; Η Maserati μας ταξιδεύει στο ιστορικό εργοστάσιό της στη Modena και μας «βάζει» στην γραμμή παραγωγής της εντυπωσιακής MC20.

  • 15/7/2021

Ένα από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά εργοστάσια κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, αυτό της Maserati στη Modena της Βόρειας Ιταλίας ήταν ανέκαθεν πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η ιταλική μάρκα δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που μας βάζει στα άδυτα του εργοστασίου της και αποκαλύπτει τη διαδικασία παραγωγής της εξωτικής MC20.

Όλα ξεκινούν από την ιταλική «καρδιά» της MC20, τον V6 τούρμπο των 3.000 κυβικών με απόδοση 630 ίππων και 730 Nm ροπής. Αφού αυτός ενωθεί με το 8τάχυτυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, το οποίο έχει τεσταριστεί και βαφεί προηγουμένως, τοποθετούνται στο αμάξωμα. Στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτηση των υπόλοιπων μηχανικών μερών στο αυτοκίνητο, όπως τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους και εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Τέλος, τοποθετούνται τα εξαρτήματα της καμπίνας, όπως το ταμπό και το τιμόνι και η διαδικασία ολοκληρώνεται με τους τελικούς ελέγχους από τους τεχνικούς της ιταλικής φίρμας.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελική ταχύτητα της MC20 αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα, ενώ για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζονται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και μόνο 8,8 για το 0-200.

Κατασκευασμένη σε μεγάλο ποσοστό από ανθρακονήματα, η Maserati MC20  ζυγίζει λιγότερα από 1.500 κιλά, με μία κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 2,3.