Αποκάλυψη για το facelift της τρίτης γενιάς του VW Touareg (photos)


Μετά από 5 χρόνια εμπορικής πορείας και περισσότερες από 200.000 πωλήσεις, η VW ανανεώνει το θηριώδες SUV της. Δείτε τιμές και εκδόσεις. 

  • 24/5/2023

Έχοντας ξεκινήσει το εμπορικό της ταξίδι το 2018 και με τις πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 200.000 μονάδες, η VW αποφάσισε να προχωρήσει σε ανανέωση της τρίτης γενιάς του VW Touareg προκειμένου να συνεχίσει να «γαργαλάει» το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και να κοιτάξει πιο αποφασιστικά στα μάτια ανταγωνιστές προτάσεις όπως τη Mercedes GLE και την BMW X5.

Αυτή η ανανέωση ήρθε κυρίως σε οπτικό επίπεδο με το φρεσκάρισμα της μπροστινής γρίλια που πλέον συνδυάζεται με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας. Η VW τα ονομάζει «IQ.LIGHT HD LED» και όπως ανακοίνωσε το νέο Touareg είναι το πρώτο μοντέλο της που τα ενσωματώνει.

Κάθε ένα από αυτά αποτελείται από 19,216 micro LEDs και παρέχουν κορυφαίας ποιότητας φωτισμό ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ανανεωμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα που ενώνονται από μία LED μπάρα και στο μέσο της υπάρχει το φωτιζόμενο logo της εταιρείας.

Οι νέας σχεδίασης ζάντες ξεκινούν από τις 19 ίντσες και φτάνουν έως και τις 21, ενώ η κορυφαία έκδοση R μπορεί να συνδυαστεί με 22άρες, με το Silicon Gray Matt φινίρισμα.

Στο εσωτερικό η μεγάλη εικόνα παραμένει ίδια ενώ πλέον το μοντέλο διατίθεται με στάνταρ το Innovision Cockpit όπου στην ουσία είναι η ενοποίηση της κεντρική οθόνης του infotainment system των 15 ιντσών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 12 ιντσών.

Την ίδια στιγμή το σύστημα ενημεροδιασκέδασης έχει αναβαθμιστεί υποστηρίζοντας χάρτες πλοήγησης υψηλής ανάλυσης και βελτιωμένη λειτουργία των φωνητικών εντολών.

Στην κορυφή των κινητήριων συνόλων βρίσκεται η plug-in hybrid έκδοση R eHybrid που συνδυάζει έναν V6 των 3,0 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυαστικά αποδίδουν 456 ίππους, ενώ υπάρχει και η απλή εκδοχή με τους 375 ίππους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την αυτονομία των δύο υβριδικών εκδόσεων και περιορίστηκε μόνο στην ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας που είναι οι 14,1 kWh.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο ίδιος κινητήρας που κινείται αποκλειστικά με βενζίνη και αποδίδει 335 ίππους και 450 Nm ροπής καθώς και δύο turbodiesel με τον πρώτο να αποδίδει 228 ίππους και 500 Nm ροπής και τον δεύτερο 282 ίππους και 600 Nm ροπής.

Η κίνηση σε όλες τις εκδόσεις περνάει και στους τέσσερις τους τροχούς με το σύστημα 4Motion ενώ στάνταρ είναι και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Οι εξοπλιστικές εκδόσεις του Touareg είναι οι Basic, Elegance, R-Line και R με τις αρχικές τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τις 69.200 ευρώ και να φτάνουν έως και τις 93.870 ευρώ.