Αποκάλυψη στις 15 Ιουλίου για το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya


Η Nissan έδωσε την ημερομηνία για την επίσημη παρουσίαση ενός νέου, ηλεκτροκίνητου crossover, το οποίο θα παράγεται στην Ιαπωνία αλλά αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες όλων των μεγάλων αγορών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης    

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 29/6/2020

Το νέο Ariya έρχεται να ενισχύσει τη γκάμα των SUV/ Crossover της Nissan. Θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ προγραμματίζεται να σταθεί απέναντι από το Tesla Model Y. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά, σε δεύτερο χρόνο όμως η Nissan φιλοδοξεί να του δώσει μία παγκόσμια διάσταση, λανσάροντάς το στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Εδώ, αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο της εταιρίας, αναμένουμε όχι ένα ή δύο αλλά οκτώ νέα ηλεκτρικά οχήματα, μέσα στους επόμενους 18 μήνες!

Δίνοντας έμφαση στα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, πέρα από την ηλεκτροκίνηση, το Ariya θα εφοδιάζεται με το νέο, ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPilot 2.0. Η εξέλιξη του ProPilot, που έχουμε δει στο Leaf, θα επιτρέπει πλήρως αυτόνομη οδήγηση στο περιβάλλον των αυτοκινητοδρόμων, με το αυτοκίνητο να ελέγχει την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και το σύστημα διεύθυνσης. Αργότερα μάλιστα το σύστημα αυτό θα ενσωματωθεί και σε άλλα μοντέλα, συνολικά 20, μέχρι τα μέσα του 2024.

«Το βασικό στοιχείο του νέου Ariya είναι ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης και των προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού, που αναμένεται να εξελιχθούν στα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης στο μέλλον», ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. «Περιμένουμε ότι το ολοκαίνουργιο Ariya θα διαδραματίσει βασικό ρόλο ως οδηγός και πρόσωπο της Nissan για τη νέα εποχή».

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει ψηφιακά, στις 15 Ιουλίου. Εκεί θα παρουσιαστεί η τελική μορφή του αυτοκινήτου, η οποία λογικά δεν θα απέχει πολύ από το εικονιζόμενο πρωτότυπο. Αντίστοιχα θα δοθούν στοιχεία για το σύστημα της ηλεκτροκίνησης που φέρει, τις επιδόσεις και την αυτονομία που προσφέρει.