Αποκάλυψη του πρώτου Morgan Plus 8 GTR των 375PS


Η κατασκευή του πρώτου και πιο γρήγορου special edition μοντέλου της Morgan, στα 112 χρόνια της ιστορίας της, μόλις ολοκληρώθηκε.

  • 9/12/2021

Έχοντας πατήσει πάνω στα σχεδιαστικά χνάρια του εμβληματικού αγωνιστικού «Big Blue» (έγραψε τη δική του ιστορία τη δεκαετία του ‘90 στο GT Series) η αγγλική εταιρία με έδρα την πόλη Μάλβερν, παρουσίασε την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου συλλεκτικού Plus 8 GTR.

Θα ακολουθήσουν άλλες 8 μονάδες, όλες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του κάθε αγοραστή, ενώ για το πρώτο μοντέλο επιλέχθηκε το γαλάζιο χρώμα που η φίρμα ονομάζει «Yas Marina Blue». Τα υπόλοιπα Plus 8 GTR βρίσκονται ήδη στην διαδικασία παραγωγής με την ολοκλήρωση του project να αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από την απόφαση της Morgan να προχωρήσει στην κατασκευή του. Στο παρελθόν η εταιρία είχε πουλήσει σε κατασκευαστή εκτός Βρετανίας 9 σασί του Plus 8. Αυτός όμως δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ και έτσι επέστρεψαν στον αρχικό κάτοχο που αποφάσισε να «χτίσει» πάνω τους ένα πιο εξελιγμένο και πιο γρήγορο μοντέλο.

Σχεδιαστικά δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τα σκίτσα που είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες. Από εκεί και πέρα η ισχύς του πηγάζει από τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της ΒΜW, Ν62, με χωρητικότητα 4.8 L που αποδίδει 375PS ενώ οι αγοραστές μπορούν να τον συνδυάσουν είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 6 σχέσεων ZF.

Όλη η διαδικασία παραγωγής γίνεται χειροποίητα, ενώ όπως γνωστοποίησε η Morgan τα 5 από τα υπόλοιπα 8 οχήματα που θα παραχθούν έχουν πωληθεί ήδη σε κατόχους που βρίσκονται εκτός Βρετανίας. Αυτός είναι και ο λόγος που μεταξύ των παραμετροποιήσεων προσφέρεται η επιλογή στον αγοραστή για δεξιά ή αριστερή τοποθέτηση τιμονιού.