Aποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ: Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη δημιουργία του ηλεκτρικού Hummer της GMC (Video)


Σε αυτό το ντοκιμαντέρ εκτός από την ιστορία της κατασκευής του ηλεκτρικού Hummer μπορείτε να δείτε το ηλεκτρικό όχημα της GMC σε δράση: Παραμένει μάχιμο σε εκτός δρόμου διαδρομές! 

  • 6/4/2022

Το νέο Hummer  EV είναι ένα "βαρύ" όνομα τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από την ίδια την GMC, το ταξίδι από την ιδέα στην παραγωγή περνά στο μικροσκόπιο. Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες, αυτή η ταινία είναι ένα καλό παράδειγμα της δουλειάς που απαιτείται σε αυτή την μεταστροφή.

Μια τέτοια ριζική αλλαγή ταιριάζει με την αλλαγή που έπρεπε να υποστεί και η μάρκα Hummer. Όλοι θυμούνται πόσο μεγάλα, αργά και όχι και πολύ... οικονομικά ήταν τα παλιότερα μοντέλα της μάρκας. Η νέα έκδοση έπρεπε να ανατρέψει αυτή την τάση χωρίς να χάσει την χαρακτηριστική εικόνα της μάρκας.

Μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους αυτού του ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει πόση δουλειά έγινε στη φάση του σχεδιασμού του μοντέλου, ακόμη και στο σημείο για τον τρόπο που το σύστημα infotainment κατασκευάστηκε ειδικά για αυτό το Hummer.

«Η ιστορία που ανακαλύψαμε στα γυρίσματα ήταν πολύ πιο συναρπαστική από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε», είπε ο O'Grady, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. «Είδαμε μια τολμηρή και παθιασμένη ομάδα που έφερε την πρώτη σημαντική είσοδο της GM σε αυτόν τον εκπληκτικό μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή ήταν μια απίστευτη ευκαιρία να πάμε βαθιά πίσω από τα παρασκήνια της διαδικασίας ανάπτυξης για να ανακαλύψουμε τι χρειάζεται για να ζωντανέψουμε ένα όχημα και να απαθανατίσουμε αυτή τη στιγμή στην ιστορία του αυτοκινήτου όπως συνέβη».

Φυσικά, πολλά από αυτά που απαθανάτισαν είναι πλάνα από πραγματικές δοκιμές σε εξέλιξη. Εκεί τραβήχτηκαν εκπληκτικές λήψεις του φορτηγού να γλιστρά πάνω σε τεράστιες πίστες χαλικιού, μαζί με το πολύ εντυπωσιακό άλμα που αναφέραμε παραπάνω. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Hummer  ζυγίζει περίπου 4.100 κιλά, τα παραπάνω εγχειρήματα θα ήταν αρκετά δύσκολα.

Η ομάδα των δοκιμαστών φαίνεται να δοκιμάζει το EV σε πραγματικά άγριες συνθήκες. Σε ένα δοκιμαστικό όχημα μάλιστα βλέπουμε να λυγίζει ο άξονας του και στη συνέχεια τους μηχανικούς να το επισκευάζουν μέσα στην βροχή.

Είναι ένα μακροσκελές βίντεο αυτό που μπορείτε να δείτε παρακάτω, αλλά μας δείχνει με κάθε λεπτομέρεια την απίστευτη δουλειά που χρειάζεται για να εφοδιαστεί ένα καινούριο μοντέλο όπως το Hummer EV με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα κίνησης.