Αποκαλυπτήρια για το «αγριεμένο» Nissan Z GT4 των 450 ίππων (photos)


Η Nissan "πατάει" πάνω στην αγωνιστική της κληρονομιά και παρουσιάζει στην έκθεση SEMA 2022, στο Las Vegas, το Nissan Z GT4.

  • 3/11/2022

Το ειδικά κατασκευασμένο Nissan Z GT4 για τη SEMA, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στα γνώριμα χρώματα της NISMO, διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα που “δένει” την παλαιότερη vintage αγωνιστική κληρονομιά με τη μοντέρνα σχεδίαση.

Το μπροστινό καπό απεικονίζει τον αριθμό 23, τον αποκλειστικό αριθμό της Nissan, αποτυπωμένο μέσα σε έναν κύκλο ανατέλλοντος ηλίου που θυμίζει την πολύ πρώιμη αγωνιστική δράση της δεκαετίας του ‘70.

Επιπλέον, τα νέα λογότυπα Z στο πίσω τέταρτο του πλαισίου, υπογραμμίζουν τη σύγχρονη ερμηνεία των αρχικών σημάτων 240Z και Fairlady Z, όλα αρμονικά πλαισιωμένα από τον εμβληματικό κόκκινο και μαύρο συνδυασμό χρωμάτων της Nissan και της NISMO.

Για την εναρκτήρια σεζόν του Nissan Z GT4 για το 2023, η Nissan / NISMO θα παρέχει αυτοκίνητα σε πιλοτικές αγωνιστικές ομάδες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, για τη σειρά SRO Pirelli GT4 America και τη σειρά Super Taikyu, αντίστοιχα. Η NISMO θα προσφέρει επίσης τεχνική υποστήριξη. Η παράδοση οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τις παραγγελίες να γίνονται δεκτές από τα μέσα του 2023.

«Η Έκθεση SEMA είναι ένα ιδανικό μέρος για να παρουσιάσουμε το Z GT4 σε αγωνιζόμενους, λάτρεις του μηχανοκινήτου αθλητισμού και σε ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Michael Carcamo, παγκόσμιος διευθυντής προγραμματισμού σπορ αυτοκίνητων της Nissan Motor Co. Ltd. «Βρισκόμαστε στη δίνη της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2023, με τοπικές δοκιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με αγωνιστικές ομάδες και να συνεχίσουμε να καθιερώνουμε το Z ως μια υπολογίσιμη δύναμη σε πίστες, σε όλο τον κόσμο».

Κατά την ανάπτυξη του Nissan Z GT4, το αγωνιστικό τμήμα NISMO της NMC όχι μόνο διεξήγαγε εκτεταμένες δοκιμές στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συμμετείχε και σε επιλεγμένους Ιαπωνικούς αγώνες.

Στόχος ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι ερασιτέχνες οδηγοί αγώνων θα μπορούσαν να απολαύσουν τη δυναμική και συναρπαστική απόδοση του Z.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το Nissan Z GT4 έχει μήκος 4.380 mm, βάρος 1.410 kg ενώ η δύναμή του προέρχεται από έναν κινητήρα VR30DDTT των 3,0 lt με ισχύ 330kW (450hp) και 600 Nm ροπής.

Δείτε το video…