Αποκαλυπτήρια για το νέο Acura Integra των 200 PS (video)


Δύο δεκαετίες μετά την... εξαφάνισή του απ' την αμερικανική αγορά, το Acura Integra κάνει ένα δυναμικό comeback. Ποια είναι η τιμή της βασικής έκδοσης;

  • 11/3/2022

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2021 η Acura μάς είχε προετοιμάσει για το νέο μοντέλο που ετοιμάζει να λανσάρει στην αμερικανική αγορά αποκαλύπτοντας το Integra Prototype. Ουσιαστικά αυτή η ενέργεια ήταν το τελευταίο βήμα πριν προχωρήσει στην παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του εμβληματικού Acura Integra το οποίο απουσίαζε από τη σειρά της φίρμας για σχεδόν δύο δεκαετίας, αφού τελευταία φορά που το ήταν το μακρινό 2001.

Το να παίρνεις ένα όνομα που έχει χτίσει τον δικό του μύθο στο παρελθόν και να το επαναφέρεις στο σήμερα, αποτελεί αναμφίβολα μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Στην περίπτωση όμως το νέου Integra τα πράγματα δείχνουν να εξελίχθηκαν καλά αν και τον τελικό λόγο θα τον έχει η ανταπόκριση που θα βρει στο αγοραστικό κοινό.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας turbo 4κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 1.5 L. που αποδίδει δύναμη 200 PS και ροπή 260 Nm. Στη βασική έκδοση το σύνολο συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων ωστόσο αν το... σηκώνει η τσέπη του αγοραστή μπορεί να επιλέξει το πακέτο A-Spec το οποίο έρχεται με χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Στο ίδιο πακέτο μπορεί κάποιος να βρει γιαλιστερές μαύρες επιφάνειες σε διαφορετικά σημεία του αμαξώματος, όπως στα καπάκια στους καθρέφτες και στο πλαίσιο των παραθύρων, αλλά και ζάντες διαμέτρου 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό η βασική έκδοση του Integra έρχεται με μία κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 7 ιντσών ενώ η αντίστοιχη που έχει αναλάβει τον ρόλο του πίνακα των οργάνων έχει διάμετρο 10.2 ίντσες. Τα μπροστινά καθίσματα είναι θερμαινόμενα και έχουν επενδυθεί με συνθετικό δέρμα ενώ αυτό το οδηγού μπορεί να ρυθμιστεί σε 8 διαφορετικά σημεία.

Η «σουίτα» AcuraWatch που περιλαμβάνει τις τεχνολογίες ασφάλειας έρχεται από την βασική έκδοση και ενσωματώνει adaptive cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης και προειδοποίησης τυφλών σημείων, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, κ.α.

Παράλληλα στο Technology Package συμπεριλαμβάνεται σύστημα 16 ηχείων (και όχι 8 που βρίσκουμε στη βασική έκδοση) τρεις θύρες USB Type C, ασύρματη φόρτιση smartphone και LED εσωτερικός φωτισμός. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Marysville στο Ohio, στην ίδια γραμμή παραγωγής του TLX, ενώ η τιμή αναμένεται να ξεκινά από τα 30.000 δολάρια.

Δείτε το video...