Αποκλειστικό: Η Toyota Celica επιστρέφει


H Toyota θέτει σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο επιστροφής στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας επαναφέροντας στη γραμμή παραγωγής θρυλικά μοντέλα όπως η Celica.

  • 21/1/2021

Στην κατοχύρωση του ονόματος “Celica” προχώρησε εκ νέου η Toyota προλειαίνοντας το έδαφος για την επιστροφή του εμβληματικού sportscar στη γραμμή παραγωγής.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον τερματισμό της παραγωγής της, η Toyota Celica επιστρέφει κάνοντας πράξεις τα όσα οι Ιάπωνες υποσχέθηκαν αλλάζοντας ρότα στον προϊοντικό σχεδιασμό τους και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός οδηγοκεντρικού προφίλ σε όλες ανεξαιρέτως τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η Toyota κατέθεσε στην υπηρεσία κατοχύρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το όνομα «Celica» με σκοπό της χρήση του στον κλάδο της κατασκευής οχημάτων και επιμέρους ανταλλακτικών.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φήμες, τότε η Toyota θα κληθεί να χωρέσει στην γκάμα της τρία coupe με τον ίδιον προσανατολισμό. Ο λόγος για την Supra, το GT86 και μια μελλοντική Celica.

Κινητήρια δύναμη πίσω από τη μεταστροφή της Toyota είναι o ίδιος ο πρόεδρός της, ο οποίος ξεκαθάρισε από πολύ νωρίς τις προθέσεις του, μεταλαμπαδεύοντας το πάθος του για την οδήγηση και στους καθ' ύλη αρμόδιους για την εξέλιξη των νέων μοντέλων της φίρμας.

Το Toyota GR Yaris είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, όχι όμως και το μοναδικό. Supra, GT86, Celica και γιατί όχι MR-2 θα επιχειρήσουνε το ακατόρθωτο. Την ολική επαναφορά της Toyota και την καθιέρωσή της στις καρδιές φίλων και εχθρών της ιαπωνικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα:

50 χρόνια Toyota Celica: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν