Απολαύστε μία απίστευτα καλοσυντηρημένη Lancia Stratos HF (video)


Το εμβληματικό μοντέλο της ιστορικής εταιρίας συνεχίζει να συναρπάζει και να λάμπει στο πέρασμα του χρόνου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/2/2021

Ο Jay Leno είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο παθιασμένους showman με το αυτοκίνητο και σε κάθε του βίντεο έχει και από κάτι το σημαντικό να μας πει. Αυτή την φορά τον βλέπουμε σε μια κούκλα κατακόκκινη αγωνιστική Lancia Stratos HF που λάμπει τόσο πολύ λες και βγήκε χτες από την γραμμή παραγωγής.  

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζει δεν είναι δικό του αλλά ενός φίλου του που αγαπούσε τα ιταλικά αγωνιστικά και τα φρόντιζε σα να ήταν παιδιά του. Κάτι που φαίνεται από την άριστη κατάσταση που βρίσκεται το αυτοκίνητο με τους χαρακτηριστικούς προβολείς μπροστά, τα όμορφα αυτοκόλλητα από το ράλι Μόντε Κάρλο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως πίσω από την αγωνιστική φορεσιά υπάρχει μια Stratos που μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους με την δύναμη του V6 των 2,6 lt από την Ferrari Dino με ισχύ 190 αλόγων και απόβαρο λίγο πάνω από τα 900 kg.

Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε το παρακάτω βίντεο και αν ανακαλύψετε ορισμένα από τα μυστικά της Stratos. Όπως για παράδειγμα πόσο απλός είναι ο μηχανισμός που κατεβαίνουν τα παράθυρα ή ο χώρος στην πόρτα για το κράνος.