Αποζημίωση ρεκόρ σε μοτοσυκλετιστή μετά από τροχαίο


Το ποσό των 21,5 εκατομμυριών δολαρίων θα εισπράξει μοτοσυκλετιστής από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά από ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του.

  • 11/12/2019

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε μοτοσυκλετιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος αλλά και να δικαιωθεί από τις δικαστικές αρχές του Los Angeles, οι οποίες του επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αμερικανός μοτοσυκλετιστής είχε παρασυρθεί από τον οδηγό ενός KIA Optima, ο οποίος επιχείρησε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να ελέγξει για τυχόν διερχόμενα οχήματα και χωρίς να χρησιμοποιήσει τον δείκτη κατεύθυνσης.

Το συμβάν καταγράφηκε από διερχόμενο μοτοσυκλετιστή, συνεπώς το έργο των δικαστικών αρχών ήταν μάλλον εύκολο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οδηγός του KIA Optima ήταν ο μηχανικός ενός συνεργείου που θέλησε να δοκιμάσει το αυτοκίνητο μετά και την επισκευή του.

H εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε τρεις ημέρες, ενώ το ποσό της αποζημίωσης έφτασε στα 21,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι δικαστικές αρχές αποδέχθηκαν το γεγονός ότι ο τραυματισμός του μοτοσυκλετιστή δεν του επιτρέπει να συνεχίσει την εργασία την οποία διατηρούσε πριν το συμβάν.