Apple Car: Μπορεί η εταιρεία να το κατασκευάσει μόνη της;


Με το Apple Car να βρίσκεται ακόμα στα σκαριά για την εταιρεία του Cupertino, προκύπτει το ερώτημα αν θα μπορούσε να το κατασκευάσει μόνη της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/9/2021

Πρόσφατα η Ford «έκλεψε» τον επικεφαλής της Apple για το πρώτο της αυτοκίνητο, τον Doug Field, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν την έχει αποτρέψει από τον στόχο της: να κυκλοφορήσει στο Apple Car στους δρόμους.

Αυτό προκύπτει από νέο ρεπορτάζ εκ Κορέας, αυτή τη φορά από το site MK, που αναφέρει πως ο αμερικανικός κολοσσός έχει σταματήσει να συζητά με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Hyundai και η Toyota, και εστιάζει στο να κατασκευάσει μόνη το πρώτο της όχημα.

Βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους προμηθευτές, όσο η ίδια χτίζει τον τομέα έρευνας και εξέλιξης που θα χρειαστεί για να προχωρήσει με αυτό το εγχείρημα.

Πηγές αναφέρουν ότι το Apple Car θα μπορούσε να βγει σε κυκλοφορία ακόμα και το 2024, αλλά μοιάζει να είναι η πιο αισιόδοξη (και απίθανη) προοπτική.

Θα πρέπει να είναι σε καλό δρόμο, πάντως, αφού το ίδιο ρεπορτάζ τονίζει πως η εταιρεία δουλεύει ήδη πάνω στο δικό της σύστημα μπαταριών, που θα χρησιμοποιεί μπαταρία φωσφορικού λιθίου-σιδήρου, κι όχι ιόντων λιθίου.