Arrera SD Plus: Ένα hypercar από την Αλβανία


Μετά το ελληνικό Chaos και το «Μade in Bulgaria» Alieno Arcanum, σειρά έχει η Αλβανία να παρουσιάσει το δικό της hypercar και να διεκδικήσει τα πέντε λεπτά αυτοκινητικής δημοσιότητας που της αναλογούν.

  • 14/3/2021

Τα φιλόδοξα project με πρωταγωνιστές hypercars εκατοντάδων, χιλιάδων ίππων δίνουν και παίρνουν στην βαλκανική χερσόνησο, η οποία τείνει να μετατραπεί σε wonderland της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίων να μην παράγουν ούτε… μπουλόνι, αυτό ωστόσο φαίνεται πως δεν πτοεί διάφορους ονειροπόλους να πραγματοποιήσουν σχέδια επί χάρτου και να διεκδικήσουν τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.

Μετά το ελληνικό Chaos και το Alieno Arcanum της Βουλγαρίας, σειρά έχει η Αλβανία να αποκτήσει το δικό της hypercar, το οποίο ονομάζεται Arrera SD Plus και ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει 1.800 ίππους και 1.500 Nm ροπής.

Ο κινητήρας που θα κληθεί να υποστηρίξει το αλβανικό όνειρο είναι ένα οκτακύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 7,0 λίτρων με περιεχόμενη γωνία ενενήντα μοιρών.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα, κρίνοντας από την ισχύ του μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα.

Εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 είναι το πλαίσιο του αλβανικού hypercar, το οποίο θα κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, διατηρώντας το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στα επίπεδα των 1.230 κιλών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Arrera, το SD Plus θα έχει την ικανότητα να ξεπερνά την ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα, στοχεύοντας στον τίτλο του ταχύτερου hypercar στον πλανήτη.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να έχει βγει νικητής από τους βαλκανικό πόλεμο, αφήνοντας πίσω του τόσο το ελληνικό Chaos όσο και το Alieno Arcanum της Βουλγαρίας.  

Για να επιστρέψουμε στην Αλβανία και το δικό της φιλόδοξο project, οι γείτονες έχουν σκοπό να περάσουν στην παραγωγή το πρώτο hypercar της ιστορίας του μέσα στην επόμενη χρονιά, χωρίς φυσικά το ραντεβού με την ιστορία να έχει συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.