Άρχισαν οι δοκιμές του Tesla Semi (Video)


H Tesla ξεκίνησε έπειτα από πολύ καιρό τις δοκιμές εξέλιξης του Semi, δηλαδή του αμιγούς ηλεκτροκίνητου τράκτορά της, στην πίστα της εταιρείας, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον και την επικαιρότητα γι’ αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/3/2021

Όταν τον Νοέμβριο του 2017 ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, παρουσίασε το πρωτότυπο του αμιγούς ηλεκτροκίνητου τράκτορα που σκόπευε να κατασκευάσει και να διαθέσει στην αγορά, πολλοί εντυπωσιάστηκαν και κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ.  Musk είχε αναφέρει ότι ο τράκτορας θα άρχιζε να πωλείται εντός του 2019, κάτι που δεν έγινε, καθώς δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα εξέλιξής του. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού καθυστέρησε περισσότερο τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι νεότερο για το συγκεκριμένο όχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, πρόσφατα η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης του Semi στην πίστα της. Σε αυτό μπορούμε να δούμε τον ηλεκτροκίνητο τράκτορα να κινείται χωρίς να σέρνει φορτίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα θα διαθέτει την καινούργια συστοιχία μπαταριών η οποία αποτελείται από 4.680 στοιχεία, χάρη στην οποία η μέγιστη αυτονομία του θα μπορεί να φτάσει τα 965 km, μεταφέροντας επικαθήμενο με βάρος περίπου 36.400 kg.