Αστικό λεωφορείο με κυψέλες καυσίμου Toyota


Η TOYOTA ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝ CAETANOBUS SA ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/9/2018

Σύμφωνα με το όραμά της (και όχι μόνο) για μια κοινωνία αποδεσμευμένη από τον άνθρακα, η Toyota προωθεί την εφαρμογή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου πέραν των επιβατικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών βαρέων φορτηγών, μικρών φορτηγών διανομής2, ανυψωτικών οχημάτων και λεωφορείων πόλης.

Στην Ευρώπη, η Toyota θα προμηθεύσει τα συστήματα κυψελών καυσίμου (συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών υδρογόνου και άλλων βασικών εξαρτημάτων) στην Caetanobus SA (μία γνωστή πορτογαλική εταιρία κατασκευής λεωφορείων). Τα πρώτα λεωφορεία μηδενικών ρύπων θα κατασκευαστούν από την Caetanobus SA σε λιγότερο από ένα χρόνο.

«Η παροχή των συστημάτων κυψελών καυσίμου στην Caetanobus αποδεικνύει τις πολλές πρακτικές χρήσεις και τα περιβαλλοντικά οφέλη του υδρογόνου προς μια κοινωνία που δεν θα είναι εξαρτημένη από τον άνθρακα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την προοπτική να δούμε τα πρώτα λεωφορεία με κυψέλες στις ευρωπαϊκές πόλεις. Τα λεωφορεία υδρογόνου έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών, όπως η μεγάλη αυτονομία και ο μικρός χρόνος ανεφοδιασμού. Αυτά τα οφέλη επιτρέπουν τη λειτουργία λεωφορείων υδρογόνου σε μεγαλύτερες διαδρομές και μεγαλύτερη χρήση» δήλωσε Johan van Zyl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe.