Κι όμως ξέφυγε! Οδηγός τρέχει με 338 km/h και «κερδίζει» το ραντάρ ταχύτητας!


Ένας Βέλγος οδηγός κατάφερε να ξεφύγει από το ραντάρ της τροχαίας ενώ έτρεχε με 338 km/h! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/7/2023

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει οδηγούς στο εξωτερικό να παίρνουν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, με τα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν να ξεπερνούν τις 50.000 και τις 100.000 ευρώ. Αυτό που δε βλέπει κανείς συχνά είναι οδηγούς να ξεφεύγουν από τα ραντάρ της τροχαίας όταν έχουν υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Στην τελευταία περίπτωση εμπίπτει κι ένας οδηγός από το Βέλγιο, ο οποίος έχει συγκλονίσει τα βελγικά και γαλλικά μέσα, αφού κατάφερε να μη λάβει κλήση όταν πιάστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 388 km/h.

Πρόκειται για ένα συμβάν που έλαβε χώρα την περασμένη χρονιά, και στον παραπάνω αριθμό έχει ήδη εφαρμοστεί το περιθώριο σφάλματος, επομένως ο οδηγός μπορεί και να οδηγούσε με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 410 km/h. Παρά την εξωφρενική ταχύτητα με την οποία ταξίδευε κατάφερε να μην πληρώσει ούτε μισό ευρώ, κι ο λόγος έγκειται στη νομοθεσία του Βελγίου.

Όταν κάποιος πιαστεί να οδηγεί με ταχύτητα που ξεπερνά το όριο κατά 10 km/h, το πρόστιμο ανέρχεται στα 53 ευρώ, κι αυξάνεται κατά 6 ευρώ για κάθε km/h από τα 10 και πάνω. Το ανώτατο όριο ταχύτητας στο Βέλγιο είναι 120 km/h, οπότε η οδήγηση με 388 km/h θα είχε ως αποτέλεσμα πρόστιμο 1.601 ευρώ. Βέβαια, αν κάποιος ξεπεράσει το όριο κατά περισσότερο από 40 km/h, τότε το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 4.000 ευρώ, και συνοδεύεται από την παρακράτηση της άδειας οδήγησης του οδηγού από 8 μέρες έως και 5 χρόνια.

Κι εδώ τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα για τον Βέλγο. Τα συστήματα της τοπικής τροχαίας είναι αδύνατο να υπολογίσουν με ακρίβεια την ταχύτητα ενός οχήματος, όταν αυτή ξεπερνά τα 250 ή τα 300 km/h. Έτσι, ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει του προστίμου ή οποιασδήποτε τιμωρίας, αφού είναι απαραίτητη η ένδειξη της ακριβούς ταχύτητας του οχήματος, προκειμένου να τιμωρηθεί.

Σύμφωνα με το TF1, η βελγική αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το συμβάν, αλλά και δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια αναφορικά με την τοποθεσία που έλαβε χώρα το περιστατικό, αφού οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι το όχημα του «εγκλήματος» ήταν μία Bugatti Chiron, κάτι που ταιριάζει αρκετά στη φύση του συμβάντος. Πράγματι, το πανίσχυρο μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει καταφέρει να ξεπεράσει προ πολλού τα 400 km/h, ενώ έχει αποδείξει ότι τα 0-400-0 km/h είναι εφικτά σε 42 sec.