Audi A6 Avant e-tron concept: Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό wagon με αυτονομία 700 km


Η Audi αποκάλυψε τον σχεδιασμό του νέου ηλεκτρικού station wagon που θα βγει στην αγορά το 2024 και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 700 km.

  • 17/3/2022

Τελικά η Audi δεν άντεξε… Λίγες ώρες μετά τις teaser φωτογραφίες του Audi A6 Avant e-tron concept προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του μοντέλο, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρότασης.

Οι Γερμανοί, όπως έκαναν γνωστό, δουλεύουν πυρετωδώς ώστε το αυτοκίνητο να βγει στους δρόμους το 2024 και η μορφή του θα είναι αρκετά κοντά στις φωτογραφίες που βλέπουμε.

Μέσα από αυτές γίνεται ξεκάθαρο ότι η Audi ακολούθησε τη σχεδιαστική γραμμή που την διακρίνει, με την παρουσία της κλασικής επιβλητικής μάσκας, των λεπτών φωτιστικών σωμάτων αλλά και των «αεραγωγών» σχήματος L που εξυπηρετούν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Τον δικό τους ρόλο στην συνολική σχεδίαση παίζουν και οι πλαϊνοί καθρέπτες-κάμερες που θα μεταφέρουν την εικόνα στον οδηγό μέσω οθονών. Από το πλάι ξεχωρίζει η ενιαία αλουμινένια λωρίδα που ξεκινά από την μπροστινή κολώνα και φτάνει μέχρι και το τέλος της οροφής.

Το πίσω μέρος έχει κοφτό σχεδιασμό, τα φωτιστικά σώματα αποτελούνται από μία ενιαία γραμμή με 3D στοιχεία ενώ στο κάτω μέρος δηλώνει βροντερό «παρών» ένα εντυπωσιακός στον σχεδιασμό διαχύτης.

Οι διαστάσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές του A6 Sportback E-Tron Concepμε 4.99 m. μήκος, 1.96 m. πλάτος και 1.44 m. ύψος ενώ έγινε γνωστό ότι η κατασκευή θα γίνει πάνω στο «πάτωμα» Premium Platform Electric (PPE) που χρησιμοποιεί και το Q6 E-Tron.

Η κίνησή του θα προέρχεται από τη «συνεργασία» δύο ηλεκτροκινητήρων που θα αποδίδουν συνολικά 469 PS και 800 Nm ροπής. Τα χαρακτηριστικά του συστήματος μπαταριών παρέμειναν μυστικά από την ωστόσο γράφεται πως θα δούμε μια χωρητικότητα της τάξεως των 100 kWh.

Με φόρτιση στα 800-volt για 10 λεπτά μπορεί η αυτονομία να φτάσει μέχρι και τα 300 km, ενώ σε λιγότερο από 25 λεπτά φόρτισης η στάθμη της μπαταρίας θα μπορεί να ανέβει από το 5% στο 80%. Εκτός από το μοντέλο με την τετρακίνηση θα είναι διαθέσιμη και η επιλογή ενός ηλεκτρικού μοτέρ και κίνηση στους πίσω τροχούς με την αυτονομία σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 700 km!

Δείτε το video...

Πηγή: Audi