Πώς θα ονομάζεται το επανασχεδιασμένο Audi e-tron S Sportback;


Η Audi δημοσίευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του επανασχεδιασμένου e-tron S Sportback στο οποίο οι αλλαγές φαίνεται να είναι σχετικά λίγες, συγκριτικά. Όμως, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση μάλλον θα αφορά στην ονομασία του

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/3/2022

Ίσως να μην το έχουμε καταλάβει, όμως έχει περάσει σχεδόν μία πενταετία από τότε που η Audi παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό e-Tron SUV. Το e-tron S Sportback, η εκδοχή του μοντέλου που δημιουργήθηκε με σκοπό να είναι πιο ελκυστική αναφορικά με τη διαμόρφωση του αμαξώματός του, εμφανίστηκε το 2020.

Δεδομένου του χρονικού διαστήματος που πέρασε από εκείνη την πρώτη παρουσία τού οχήματος, στην Audi αποφάσισαν να το ανανεώσουν. Μάλιστα, αυτή τη φορά, η ίδια η εταιρεία δημοσίευσε τις φωτογραφίες των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων με τα οποία οι οδηγοί της πραγματοποιούν τις δοκιμές εξέλιξης.

Η τοποθεσία η οποία αποτελεί το πεδίο δράσης της διαδικασίας κρατήθηκε μυστική και δεν ανακοινώθηκε από την Audi. Η ίδια την προσδιορίζει με τον γραμματαριθμητικό χαρακτηρισμό «KALT 1».

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία αυτή βρίσκεται «κάπου στη βόρεια Σουηδία» (sic) και το παγωμένο τοπίο περιλαμβάνει ποικιλομορφία δρόμων και διαδρομών όπου γίνονται οι δοκιμές σε πολύ χαμηλές θερμοκρασιακές και καιρικές συνθήκες.

Όπως μπορούμε να δούμε, το επανασχεδιασμένο e-tron S Sportback έχει λίγες αλλαγές συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα στο μοντέλο. Στα εικονιζόμενα πρωτότυπα βλέπουμε ότι είναι καλυμμένο το αμάξωμά τους κυρίως στο εμπρός και το πίσω μέρος τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι αισθητικές διαφοροποιήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα στο μοντέλο και θα εστιάζονται σε εκείνα τα τμήματά του. Εκτός αυτών, η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε και εικόνες από το εσωτερικό των υπό εξέλιξη οχημάτων με προσεκτικά επιλεγμένη τη γωνία λήψης τους. Και σε αυτές, δεν διακρίνονται ουσιαστικές αλλαγές, συγκριτικά.

Πάντως, η ουσιαστικότερη αλλαγή θα αφορά στην ονομασία του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα στελέχη της Audi προτίθενται να του προσδώσουν τον χαρακτηρισμό Q8 από τώρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το Q8 –το κορυφαίο SUV μοντέλο της εταιρείας– αναμένεται να αντικατασταθεί το 2026 και η νέα γενιά του θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Όμως, ως τότε, τα στελέχη της Audi θέλουν να μας προϊδεάσουν από τώρα με τη συγκεκριμένη ονομασία και αναμένεται να την δώσουν αρχικά στο επανασχεδιασμένο e-tron S Sportback, κυρίως για λόγους Μάρκετινγκ και ισόρροπης κατανομής στην ονοματολογία των μοντέλων στην γκάμα της. Ήδη υπάρχει το Q4 e-tron και εντός της χρονιάς αναμένεται να παρουσιαστεί το Q6 e-tron.

Με την προσθήκη του χαρακτηρισμού «Q8» στο επανασχεδιασμένο e-tron S Sportback αναμένεται να υπάρχει η «διασπορά» της συγκεκριμένης ονοματοδοσίας στην γκάμα της Audi, ενώ αυτός θα έχει υπάρξει και έχει γίνει συνήθεια στο αγοραστικό κοινό ως το 2026 (οπότε θα παρουσιαστεί το νέο Q8 e-tron).

Προς το παρόν, η Audi δεν έχει ανακοινώσει εάν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην απόδοση του ανανεωμένου μοντέλου το οποίο θα εμφανιστεί επίσημα στην αγορά εντός του 2022. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων του φτάνει τους 503 PS.