Επίσημο: Η Audi βγάζει στην παραγωγή το A6 Avant e-tron και το teasάρει (photos)


Ενώ η BMW και η Mercedes δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο station wagon, η Audi... σπάει το ρόδι και μας δείχνει τη νέα της πρόταση. 

  • 16/3/2022

Όσοι θεωρούν πως τα station wagon οδεύουν προς αφανισμό θα πρέπει σιγά σιγά να αναθεωρούν αφού τα δεδομένα δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι… πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Απόδειξη αποτελεί η πρόθεση της Audi να προσθέσει στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της και το A6 Avant e-tron.

Μία πρώτη ιδέα από τα σχέδια της φίρμας με τα τέσσερα δαχτυλίδια είχαμε πάρει όταν αποκάλυψε το πρωτότυπο Audi A6 e-tron των 476 PS τον περασμένο Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Τότε οι επικεφαλής της εταιρείας είχαν ερωτηθεί για το αν θα δούμε το μοντέλο σε station wagon αμάξωμα και η απάντησή τους ήταν πως αυτό θα το κρίνει η αγορά.

Απ΄ότι φαίνεται η αγορά "μίλησε" στην Audi και η έναρξη της παραγωγής είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η επιβεβαίωση ήρθε με το τελευταίο teaser των Γερμανών όπου αποκαλύπτουν -με τη χρήση της απαραίτητης σκιάς- το σχήμα το επερχόμενου ηλεκτρικού station wagon όπου αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως σύντομα.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά η εταιρεία επανήλθε με ένα νέο postάρισμα στα social media όπου έδωσε στη δημοσιότητα κοντινά πλάνα της νέας πρότασης.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια φαίνεται πως είναι ο Απρίλιος, όπως συνέβη και πέρυσι με το A6 E-Tron Concept, ενώ λέγεται ότι θα συμπέσει με την Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης όπου είναι προγραμματισμένη να ανοίξει τις πύλες της στις 15 του μήνα. Ίσως και λίγο νωρίτερα...

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουνε διαρρεύσει πολλά στοιχεία, ωστόσο ένα σημείο-κλειδί ενδέχεται να είναι το link που πρόσθεσε η Audi στο teaser post και οδηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στο section του A6 E-Tron Concept. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνέβη τυχαία... Λίγη υπομονή και σίγουρα νέα στοιχεία θα εμφανιστούν στον ορίζοντα.

Πηγή: Audi