Audi: Αναβάθμιση για RS6 Avant και RS7 με... απογείωση πάνω από τους 600 ίππους (photos)


Η Audi προσφέρει στα RS6 Avant και RS7 τρομακτικές επιδόσεις και «διαβολική» εμφάνιση για το 2024, με τον V8 να αποδίδει πάνω από 600 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 29/11/2022

Η Audi παρουσίασε την έκδοση Performance, τόσο για την RS6 Avant, όσο και για την RS7. Τα δύο μοντέλα αναμένεται να λάβουν μία σημαντική αύξηση στην ισχύ και τη ροπή, αλλά και ιδιαίτερες βελτιώσεις και προσθήκες όσον αφορά την εμφάνιση.

Audi RS 7 performance
Audi RS 7 performance

Το σημαντικότερο: Ο τούρμπο κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,0 L που φέρουν, παράγει πλέον 630 PS ιπποδύναμης και 850 Nm ροπής, μία αύξηση της τάξης των 30 PS και 50 Nm, σε σχέση με τις τρέχουσες εκδόσεις. 

Η επιπλέον ισχύς προέρχεται φυσικά από το μεγαλύτερο τούρμπο που φέρουν και τα δύο μοντέλα, το οποίο τα κάνει 0,2 sec ταχύτερα στα 0-100 km/h, σύμφωνα με την ίδια την Audi. Τόσο η RS6 Avant, όσο και η RS7, είναι 8 kg ελαφρύτερες από τις βασικές τους εκδόσεις, μείωση που οφείλεται στην αφαίρεση κάποιων στοιχείων ηχομόνωσης, κίνηση που επιτρέπει περισσότερο «θόρυβο» του κινητήρα να εισέρχεται μέσα στην καμπίνα.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, οι δύο Audi διαθέτουν νέους τροχούς 22 ιντσών, που συνοδεύονται από ελαστικά Continental Sport Contact 7 μεγέθους 285/30, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση, αλλά και μειώνουν το βάρος κατά 20 kg. Επιπλέον, νέες επιλογές έχουν προστεθεί όσο αφορά στις λειτουργίες των οχημάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Efficiency, Comfort, Auto και Dynamic, αλλά τις πλήρως εξατομικευμένες RS1 και RS2

Audi RS 6 Avant Performance
Audi RS 6 Avant Performance

Η Audi έχει προσθέσει στον κατάλογό της νέες χρωματικές επιλογές, όπως για παράδειγμα οι Ascari Blue και Dew Silver, με τα νέα μοντέλα να είναι διαθέσιμα σε συνολικά 16 χρωματισμούς. Η καμπίνα είναι διακοσμημένη με μπλε λεπτομέρειες στις ζώνες και τις ραφές.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή των RS6 Avant Performance και RS7 Performance, όμως αναμένεται αυτή να είναι υψηλότερη από το κόστος των εκδόσεων που κυκλοφορούν, το οποίο ξεκινά από τα 119.995 δολ για την RS6 και 122.995 δολ για την RS7.