Audi e-tron GT: Ένα βήμα από τη γραμμή παραγωγής


Στο τέλος του 2020 θα ξεκινήσει η γραμμή παραγωγής του Audi e-tron GT στο Böllinger Höfe, εκεί όπου παράγονται και τα R8. Όσο για την Audi, μας δίνει μία πρώτη γεύση του τι θα πρέπει να περιμένουμε.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 8/10/2020

Ο καιρός γαρ εγγύς για το νέο ηλεκτρικό GT της γερμανικής εταιρίας. Η στιγμή της επίσημης παρουσίασης δεν θα αργήσει, οπότε η Audi αποφάσισε να αρχίσει να ανεβάζει την ένταση της αναμονής. Με μία σειρά φωτογραφιών και στοιχείων, παρουσίασε το πρωτότυπο e-tron GT -έστω και καμουφλαρισμένο-  το οποίο όμως μικρές διαφορές έχει με το μοντέλο που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν παρουσιάζουν ολόκληρο το μοντέλο παρά μόνο μέρη του, οπότε θέλει λίγη φαντασία για να ενώσει κανείς τα κομμάτια του παζλ. Πρόκειται για ένα χορταστικό τετράθυρο coupe, το οποίο θα σταθεί απέναντι στο Tesla Model S.

Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η Audi κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Γνωρίζοντας όμως τη φιλοσοφία της φίρμας, καθώς και τον ανταγωνισμό, είναι σίγουρο ότι θα μιλάμε για ένα μοντέλο με σημαντική ισχύ και αυξημένη αυτονομία.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι πέρα από τις απλές, θα υπάρξει και μία RS έκδοση, η οποία θα απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χρήστες. Την αποκάλυψη έκανε ο Markus Duesmann, πρόεδρος της εταιρίας, σε σύντομη δήλωσή του. «Προχωράμε τα πράγματα ένα ακόμη βήμα μπροστά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι θα υπάρχει επίσης μια έκδοση RS του e-tron GT, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το e-tron GT».

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την ηχητική παρουσία του αυτοκινήτου στο χώρο. Χάρη σε μία σειρά ηχείων, στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, το e-tron GT παράγει ένα θόρυβο που δυναμώνει ανάλογα με την ταχύτητα, ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους γύρω. Ανάλογα συστήματα θα βλέπουμε σε όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς αποτελούν θέμα ασφαλείας, κυρίως για τους πεζούς.