Τελικές δοκιμές για το Audi e-tron GT


Οι άνθρωποι της Audi κάνουν δοκιμές του e-tron GT στον Αρκτικό Κύκλο για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειές πριν την επίσημη παρουσίαση εντός της χρονιάς του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 6/3/2020

Το Audi e-tron GT εξελίχθηκε ταυτόχρονα με την Porsche Taycan και πρόκειται για ένα πεντάθυρο όχημα με σπορ coupé εμφάνιση. Αυτή την περίοδο οι άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται στον Αρκτικό κύκλο όπου διεξάγουν τις τελικές δοκιμές εξέλιξης του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου, η παρουσίαση του οποίου έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2020.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Audi, το e-tron GT έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 590 PS και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 900 Nm. Φυσικά, θα διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης quattro, θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε περίπου 3,5 sec ενώ η τελική ταχύτητά του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 km/h. Το e-tron GT διαθέτει μπαταρίες λιθίου ιόντων («τουλάχιστον 90 kWh», σύμφωνα με την Audi) που δίνουν μέγιστη αυτονομία 400 km. Έχουν τάση 800 V κάτι που δίνει τη δυνατότητα φόρτισής τους μέσω ταχυφορτιστή σε περίπου 20 λεπτά της ώρας, για το 80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους.

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.