Audi: Η Tesla βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά


Την τεχνολογική και όχι μόνο πρωτοπορία της Tesla παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Audi, σημειώνοντας ότι η αμερικανική φίρμα βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά στους κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς.

  • 28/7/2020

Στην παραδοχή ότι Tesla απολαμβάνει ένα σαφές τεχνολογικό προβάδισμα σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων προχώρησε ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Reuters.

Ο Γερμανός δήλωσε συγκεκριμένα, «H Tesla διαθέτει μεγαλύτερες μπαταρίες γιατί τα μοντέλα της έχουν «χτιστεί» γύρω από αυτά. Η Tesla είναι δύο χρόνια μπροστά στο κομμάτι του προγραμματισμού και της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής, όπως άλλωστε και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης», δηλώνοντας παρ’ όλα αυτά αποφασισμένος να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η απόσταση που χωρίζει σήμερα την Audi από τους Αμερικανούς ανταγωνιστές της να κλείσει.

Φυσικά η Tesla δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, βλέποντας την ευρωπαϊκή αγορά έτοιμη να πραγματοποιήσει την πολυπόθητη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, ετοιμάζοντας μια σειρά πραγμάτων και τεχνολογιών που πρόκειται να αλλάξουν τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ήδη ο Elon Musk έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατασκευή νέων μπαταριών μεγαλύτερης αυτονομίας και αντοχής στον χρόνο και την χρήση, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται τόσο το Tesla Roadster όσο και η δεύτερη γενιά του γερασμένου Model S.

Τέλος, η Tesla πρόκειται να αποκτήσει εκπρόσωπο και στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να εδραιώσει την παρουσία της σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή.