Το Model H είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της Tesla


Η TESLA ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ HATCHBACKS ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΘΥΡΟΥ MODEL H ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

  • 14/7/2020

H πληροφορία ότι η Tesla πρόκειται να περάσει στην παραγωγή μια μικρότερη σε διαστάσεις και σαφώς πιο προσιτή πρόταση κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην αυτοκινητική πιάτσα.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό η είδηση ότι η Καλιφορνεζική φίρμα αναζητά νέους σχεδιαστές οι οποίοι και θα συμμετάσχουν σε ένα νέο project, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την πρόθεση της Tesla να χαμηλώσει τον πήχη και να δημιουργήσει με αυτόν τον τρόπο τις συνθήκες που θα τις επιτρέψουν να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Σήμερα είναι η σειρά του μέχρι σήμερα γνωστού Model Y να υιοθετήσει τις αναλογίες ενός τυπικού μικρομεσαίου hatchback, αναδεικνύοντας μια πιο συμβατή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα εικόνα της Tesla.

 Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Tesla δημιουργεί το νέο της εργοστάσιο στην καρδιά της γηραιάς ηπείρου, με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά και να θέσει υπό αμφισβήτησει τις κραταιές δυνάμεις της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες για την ώρα αναζητούν απαντήσεις ή αν προτιμάτε τον τρόπο με τον οποίον θα ανακάμψουν την ηλεκτροκίνητη προέλαση των Αμερικανών.

Από αυτή τη σκοπιά, λοιπόν, είναι κάτι περισσότερο από πιθανόν η Tesla να περάσει στην παραγωγή ένα τετράτροχο ευθέως ανταγωνιστικό του VW ID.3 και των παραγώγων του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην mainstream κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.