Audi Q2: Με αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό


Το compact SUV της γερμανικής φίρμας αποκτά καινούριο σύστημα infotainment, νέα οθόνη αφής και αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 22/2/2024

Η Audiανακοίνωσε την αναβάθμιση του Q2 από τα μέσα του 2024. Πλέον, το συμπαγές SUV της γερμανικής φίρμας θα διαθέτει σύστημα infotainment νέας τεχνολογίας, το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο τόσο από πλευράς λογισμικού όσο και υλικού.

Από εδώ και στο εξής, όλα τα Q2 που θα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Ingolstadt θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό νέα οθόνη αφής 8,8 ιντσών για το σύστημα MMI. Έτσι, ο γνωστός στρογγυλός περιστροφικός/πιεστικός διακόπτης της κεντρικής κονσόλας αφαιρείται και στη θέση του τοποθετείται ένας καινούριος αποθηκευτικός χώρος. Εκτός από τον έλεγχο μέσω της αφής, το σύστημα υποστηρίζει και φωνητικό έλεγχο, επιτρέποντας άμεσες απαντήσεις ακόμα και σε περίπλοκες εντολές ή ερωτήσεις.

Επιπλέον, οι εκδόσεις του Q2 θα διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό και το Audi Virtual Cockpit, με οθόνη 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, αλλά και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτίνων. Συν τοις άλλοις, τα συστήματα ασφάλειας για όλες τις μονάδες του συμπαγούς SUV θα περιλαμβάνουν, ως στάνταρ, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης στο πίσω μέρος.

Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει φωτεινή οθόνη full HD (1.920 X 720 pixels), με μια σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης για την εμφάνιση και τις διαστάσεις του ταχύμετρου, του στροφόμετρου, του συστήματος πλοήγησης αλλά και των πολυμέσων. Αυτές περιλαμβάνουν την εμφάνιση των δύο στρογγυλών οργάνων τόσο σε μεγάλο, ίδιο, μέγεθος, όσο και σε μικρότερο, για να δώσουν «χώρο» στην εμφάνιση του χάρτη πλοήγησης.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, υπάρχει και Sport design των γραφικών με κόκκινες πινελιές ή δυναμική σχεδίαση, σε συνδυασμό με τις νέες θεματικές επιλογές της φίρμας.

Οδηγός και επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους δύο θύρες USB-C στην εμπρός κεντρική κονσόλα, λειτουργίες κλήσεις έκτακτης ανάγκης και μια σειρά υπηρεσιών Audi Connect, όπως απομακρυσμένο έλεγχο για επόπτευση και διαχείριση πληροφοριών και λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων του ξεκλειδώματος των θυρών ή του ελέγχου της στάθμης του ρεζερβουάρ. Η συνδεσιμότητα μέσω smartphone είναι εξασφαλισμένη και προσθέτει τη δυνατότητα ελέγχου ακόμα περισσότερων υπηρεσιών Audi Connect. Επίσης, το Q2 θα μπορεί να προσφέρεται με premium ηχοσύστημα Sonos που διαθέτει 13 ηχεία και subwoofer.

Το εμπορικό λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Audi Q2 αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Η αρχική τιμή του στην αγορά της Γερμανίας είναι 28.600 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο Audi S3: Με αυξημένη ισχύ και οδηγικές βελτιώσεις (photos)

Το νέο Audi S5 Sportback έρχεται πιο «αγριεμένο» από ποτέ (photos)

Νέο Audi Q7: Ανανεωμένη σχεδίαση, τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ισχύ 507 PS (photos)