Audi R8 Spyder: Σπάει τα κοντέρ στην Autobahn με 335 Km/h [Video]


Καλύτερες επιδόσεις από τις επίσημες του εργοστασίου πέτυχε οδηγός στην γερμανική Autobahn, αποδεικνύοντας πώς το Audi R8 είναι ένα γνήσιο supercar.

  • 4/5/2021

Με το R8 η Audi κατάφερε να παρουσιάσει ένα πραγματικά super sport αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να είναι πιο φιλικό στην χρήση (τηρουμένων των αναλογιών) απ΄ ότι φαντάζεται κανείς, δεν του λείπει όμως ο καθαρόαιμος χαρακτήρας.

Εξάλλου, το γερμανικό αυτοκίνητο στη σύγχρονη version είναι ότι πιο κοντινό στην εξωτική Lamborghini Huracan.

Λίαν προσφάτως, ένα Audi R8 Syder έσπασε τα χρονόμετρα στην Autobahn (που αλλού;), καθώς ο οδηγός του κατάφερε όχι μόνον να πλησιάσει τις εργοστασιακές επιδόσεις, αλλά να τις ξεπεράσει, κάνοντας τις μετρήσεις με δικό του χρονόμετρο.

Πιο συγκεκριμένα το σκουρόχρωμο Audi R8 Syder της ιστορίας μας, για το 0-100 km/h χρειάστηκε μόλις 3,37 δευτερόλεπτα και για τα 200 km/h από στάση λίγο πάνω από 10 δευτερόλεπτα! Χαρακτηριστικό της ταχύτητας του γερμανικού supercar το γεγονός ότι για να επιταχύνει από 100-200 km/h δεν χρειάστηκε περισσότερα από 7 δευτερόλεπτα.Οι χρόνοι αυτοί είναι πολύ κοντά στους επίσημους του εργοστασίου, που αναφέρουν πώς το τυποποιημένο 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ολοκληρώνεται στα 331 km/h. Κάτι που «έσπασε» με εμφατικό τρόπο ο πρωταγωνιστής μας στο πλέον διάσημο αυτοκινητόδρομο, πετυχαίνοντας τελική στα 335 km/h!

Για τις εξαιρετικές αυτές επιδόσεις, βασικός «υπεύθυνος» δεν είναι άλλος από τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων που αποδίδει 620 ίππους και τη θηριώδη ροπή των 580 Nm.

Να σημειώσουμε πώς το 2018 το Audi R8 επιδέχθηκε ένα εκτεταμένο lifting, όπου μαζί με τις αισθητικές αλλαγές, επιδέχθηκε βελτιώσεις στην ανάρτηση, στο ESP και στο σύστημα διεύθυνσης.

Δείτε το video με τις απίστευτες επιδόσεις του Audi R8 Spyder στην Autobahn