Automotive Hall of Fame 2019


O αείμνηστος Sergio Marchionne και η Janet Guthrie συμπεριελήφθησαν στο Automotive Hall of Fame, έναν θεσμό που εφέτος συμπληρώνει 80 χρόνια.

  • 20/7/2019

Οι διοργανωτές του «Automotive Hall of Fame» επέλεξαν να τιμήσουν τον Sergio Marchionne, o οποίος απεβίωσε πριν από περίπου έναν χρόνο, κατατάσσοντάς τον στο αυτοκινητικό πάνθεον. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του θεσμού, ο κ. Μarchionne ήταν ένας οραματιστής και ικανός επιχειρηματίας και ο άνθρωπος που κατάφερε να συγχωνεύσει τις Fiat και Chrysler, δημιουργώντας τη Fiat Chrysler Automobiles, και να τις κάνει κερδοφόρες. 

Εκτός από αυτόν, στη λίστα του θεσμού εντάχθηκε και η Janet Guthrie, η πρώτη γυναίκα οδηγός που συμμετείχε στους αγώνες αντοχής Daytona 500 και Indianapolis 500. Η κυρία Guthrie, 81 ετών εφέτος, ήταν δραστήρια από πολύ μικρή. Σπούδασε αεροναυπηγός μηχανικός και είχε όνειρό της να γίνει αστροναύτης. Το 1963 άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες του θεσμού «Sports Car Club of America» οδηγώντας μια Jaguar XK120. Ασχολούταν η ίδια με το να φτιάχνει τον κινητήρα ή τις ζημιές στο αμάξωμα και συχνά κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το 1976 συμμετείχε στο Indianapolis 500 αλλά δεν τα κατάφερε στα προκριματικά. Την επόμενη χρονιά, πέτυχε τον στόχο της.

Εκτός από αυτούς τους δύο, η επιτροπή του «Automotive Hall of Fame» ενέταξε επίσης στη λίστα τους Dick Dauch (τον ιδρυτή της American Axle) και Patrick Ryan (ο οποίος ήταν ο πρώτος που, το 1962, άρχισε να προσφέρει χρηματοδοτικά προγράμματα στους υποψήφιους αγοραστές).

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER, ΗΠΑ.