Μετοχές της Ferrari στους κληρονόμους του Marchionne


Σύμφωνα με απόφαση της Ferrari, οι κληρονόμοι του αείμνηστου Sergio Μarchionne θα λάβουν μετοχές της εταιρείας αξίας περίπου 80.000.000 ευρώ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/5/2019

Όπως έγινε γνωστό, οι κληρονόμοι του Sergio Marchionne, πρώην CEO της FIAT Chrysler Automobiles και Πρόεδρος και CEO της Ferrari, θα λάβουν μετοχές αξίας περίπου 80.000.000 ευρώ (90.000.000 δολάρια) ως αποζημίωση μετά τον θάνατό του. Τα χρήματα αυτά είναι το μερίδιο που θα λάμβανε ο κ. Marchionne ως μπόνους για το αναπτυξιακό σχέδιο που εκπόνησε για τα έτη 2016-2020 και αφορά στη θρυλική φίρμα του Maranello. 

Στη συμφωνία αναφερόταν ότι θα μπορούσε να λάβει έως 675.000 μετοχές της Ferrari εάν επιτυγχάνονταν οι οικονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί για την περίοδο αυτή. Τα οικονομικά δεδομένα για την εταιρεία είναι θετικότερα απ’ ό,τι αναμενόταν και αποφασίστηκε να δοθούν στους κληρονόμους. Δεν είναι άλλοι από τη γυναίκα του κ. Marchionne και τους δύο γιους του, τον Alessio Giacomo (γεννημένος το 1989) και τον Jonathan Tyler (γεννημένος το 1994).

Εκπρόσωπος της Ferrari δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση είτε στον κ. Marchionne (όσο αυτός ήταν εν ζωή) είτε στους κληρονόμους του για το αναπτυξιακό σχέδιο που είχε εκπονήσει και διευκρίνισε ότι η εν λόγω αποζημίωση ήταν το κίνητρό του για να τα καταφέρει. Ωστόσο, ο ίδιος (σημ.: εκπρόσωπος) αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά στη συλλογιστική βάσει της οποίας δομήθηκε η αποζημίωση. Πάντως, είναι διαδεδομένη η πρακτική να κληρονομούν οι επίγονοι ενός μάνατζερ τα δικαιώματα σε μετοχές μιας εταιρείας.