Αυξήσεις εν μέσω πανδημίας δίνει η VW στη Γερμανία


Την αύξηση των αποδοχών τους και το 2021 πέτυχαν οι εργαζόμενοι της VW στη Γερμανία παρά τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 και το παρατεταμένο lockdown στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

  • 13/4/2021

Αυξημένες κατά 2,3% θα είναι οι αποδοχές των υπαλλήλων της Volkswagen στη Γερμανία μετά και τη συμφωνία ανάμεσα στα συνδικάτα των εργαζομένων και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αύξηση αυτή αφορά 120.000 υπαλλήλους της γερμανικής φίρμας και πρόκειται να συνοδευθεί από την εφάπαξ καταβολή των 1.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος και την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού προγράμματος κάθε εργαζόμενου με 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σωματεία των εργαζομένων είχαν ζητήσει μια αύξηση της τάξης του 4%, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Η αύξηση των απολαβών των εργαζομένων σε έξι διαφορετικά εργοστάσια της Volkswagen στη Γερμανία θα έχει αναδρομική ισχύ, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2021 ενώ η επόμενη διαπραγμάτευση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2022.

"Καταλήξαμε σε μια συλλογική συμφωνία λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον το οποί έχει διαμορφωθεί από την έναρξη της πανδημίας", δήλωσε η επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την VW, Arne Meiswinke.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.